Gazete Vatan Logo

Göz çevresi sarkmaları tedavi edilebilir mi?

Göz çevresinde oluşan sarkmalar kişilerin olduğunda daha yaşlı gözükmesine sebep olabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu genç göz çevresine sahip olmak için sıklıkla tercih edilen cerrahi yöntemleri sizler için detaylarıyla anlatıyor.

Göz çevresi sarkmaları tedavi edilebilir mi?

 

Genç ve dinamik bakışların sırrı: Bella Eyes

Bella Eyes, genellikle çekik ve kalkık gözler görünüme sahip olmak isteyen kişilerin tercihidir. Bu yöntem sayesinde gözler daha çekici görünür ve yerçekiminin neden olduğu sarkma problemlerini önleyebilir. Herkesin yüz şekli farklıdır. Bu nedenle yüz şekline uygun ideal göz şeklinde farklılık vardır.  Günümüzde en popüler ve arzu edilen görünüm kalkık ve çekik gözlerdir. Bu gözlere sahip olmanın yolu ise Bella göz yönteminden geçiyor. Bella Eyes yönteminde kaşlar yukarı doğru kaldırılır. Bu işlemde sadece göz bölgesi değil, göz kenarlarında oluşan sarkıklık, kaz ayakları ve sarkık göz kapakları da olumlu etkilenir. Yüzün tamamına bakıldığında yüz ve boyun bölgesinde etkisi görülebilir. Ameliyattan sonra kişiler daha genç ve daha diri görünürler.

Gözleri ve kalkık gözleri çekmek için günümüzde tercih edilen yöntem Bella Eyes ameliyatıdır. Diğer uygulamalara göre daha kolay gibi görünse de aynı zamanda cerrahi bir yöntemdir. Bu nedenle alanında uzman deneyime sahip bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır. İşlem endoskopik kantroplastinin kesi yöntemi ile gerçekleştirilir. Dikişleri ve yara izlerini önlemek için kesi derideki kıllı bölgede bırakmak en iyisidir. Ameliyatın ardından kişi gerekli kontrollerin ardından ertesi gün hastaneden taburcu edilir ve tedavi süreci evde devam eder. 10 gün içinde hasta yüz üstü şekilde yatmamalı ve su ile yüze dokunmaktan kaçınmalıdır. 15 gün sonra operasyonun neden olduğu şişlik ve morluklar kendi kendine kaybolmaya başlar. Görünür etki ise 20. gün ve sonrasında belirginleşir

Haberin Devamı

Bella Eyes uygulamasını yaptırmaya karar verdiğinizde öncelikle alanında uzmanı bir hekim ile görüşülmesi önemlidir. Uygulama bütün yüzü etkileyeceği için uzman hekim ile birlikte karar verilmelidir.

Diğer etkili bir yöntem: Blefaroplasti

Göz kapağı ve kaş bölgelerinde özellikle belli bir yaştan sonra dokunun elastikiyetini kaybetmesine bağlı olarak ciltte sarkmalar görülür. Blefaroplasti olarak da adlandırılan göz kapağı ameliyatında bölgedeki kırışıklıklar, cepler ve şişlikler giderilerek hastanın daha genç görünmesi sağlanır.

Haberin Devamı

Blefaroplasti bilinen adı ile göz kapağı cerrahisi günümüzde oldukça popüler hale gelmiştir. Göz kapağı estetiği alt ve üst göz kapaklarına uygulanan cerrahi yöntemlerdir. Bu bölgelerdeki sarkmış deri ve fazla kas dokusu çıkartılarak göz çevresine gergin ve canlı bir görüntü kazandırılır.

Yaş ilerlemesi, yer çekimi gibi faktörler ile ciltte sarkmalar oluşur. Bu sarkmalar göz kapaklarında torbalanma, sarkma, renk eşitsizliği gibi sorunlara yol açabilir. Bu sorunlar ise göz çevresinde düşen göz kenarı ve kaşlar, kaz ayak oluşumunu tetikler. Zamanla sarkan göz kapağı ve kaşlar kişide görme sorunlarına yol açabilir. Üst göz kapağında doğal olarak kapanması sonucu fazla deri birikmesi, deri birikimiyle görme bozukluğu oluşması ve yorgun görümü olan kişiler üst göz kapağı estetiği yaptırmak için uygun kişilerdir. Aynı zamanda alt göz kapaklarında aşırı deri birikmesi, gözaltı torbaları ve siyah halka görüntüsüne sahip olan kişiler de alt göz kapağı estetik yöntemlerini tercih edebilirler.

Haberin Devamı

Genel sağlık durumunda sorun olmayan kadın ve erkeklerde 35 yaş sonrası ameliyatlar uygulanabilir. Genetik olarak sarkık ve gözaltı torbasına sahip olan kişiler daha erken yaşlarda da ameliyat yapılabilir.

Kişinin istek ve ihtiyaçları sonucu uzman hekim ile karar verilir. Operasyonlarda ise genellikle lokal anestezi ve sedasyon tercih edilir. Bu sayede kişi uyanık ve rahat bir şekilde acı hissetmeden işlem gerçekleştirilir.

Yapılacak işlem türüne göre 1,5 – 2 saat içinde operasyon tamamlanır. Üst göz kapağı kıvrımdan ve alt kirpik dibinden küçük kesiler açılır. Bu kesilerden girilir ve deri ile kas dokuları ayrılır. Kaslardaki gevşeklik ve torbalara gerekli işlemler yapılır. Tamamlandıktan sonra estetik dikişler ile operasyon bitirilir.