Gazete Vatan Logo

Evlilikte yeni trend yurtdışında nikah

Klasik nikâhlar sıktı, şimdi yabancı bir şehirde baş başa evlenmek moda

Evlilik için yurtdışını seçen Türklerin sayısında son yıllarda bir artış yaşanıyor. Aile çevrelerinin ağırlıkta olduğu klasik nikâh ve düğünlerden sıkılan çiftler artık bilmedikleri bir ülkede, yabancı bir şehirde daha küçük ve özel törenlerle dünyaevine girmeyi tercih ediyorlar. Yurtdışında evliliği seçen Türklerin listesinde Nepal’den Amerika’ya Mısır’dan Roma’ya pek çok farklı ülke var.

Klasik nikâh ya da düğünler artık çiftleri eskisi kadar mutlu etmiyor. Aileler, yakın-uzak akrabalar ve eş-dostun davet edildiği o sıradan düğünlerin yorucu kalabalığından uzak bir törenle evliliğe adım atmak isteyenlerin sayısında büyük bir artış var. Mutluluğu baş başa bir nikâh töreninde arayan çiftler de soluğu yurtdışında alıyor. Nikâh için seçilen yerler arasında Nepal’den Amerika’ya Mısır’dan Roma’ya pek çok farklı ülke ve şehir var. Ancak her detayın çok mühim olduğu nikâh bir de yabancı bir ülkede yapılacaksa sıradan görünen birçok şey sorun haline gelebiliyor. Ör. konsolosluktan nikâh günü nasıl alınır? Nerede hangi kuaföre gitmeli, düğün yemeği ya da eğlencesi için uygun mekân neresidir, tüm bunları yabancı bir şehirde sorunsuz bir şekilde organize etmek güç. Üstelik sadece nikâh değil düğün de yapılacaksa işler çok daha zorlaşabiliyor.

Haberin Devamı

Sanıldığı gibi pahalı değil

Uzun yıllar İtalya’da yaşayan Abdullah Alemdar, Türklerin yurtdışında evlilik için en yoğun tercih ettiği şehirlerin başında gelen Roma’da evlenmek isteyenlerin nikâh ve düğün sürecindeki ihtiyaçlarını karşılıyor. Alemdar, “Roma baş başa evlenmek isteyenler için ideal bir şehir ama burada düğün yapan Türkler de oluyor. Yapılacak ilk iş konsolosluktan gün almak tabii ki. Bu ise biraz zaman alıyor, çiftlere nikâh günü için aylar öncesinden resmi başvuru yapmalarını öneririm” diyor. Yurtdışında bir nikâh sürecinin öyle sanıldığı gibi yüksek bütçeler gerektirmediğinin de altını çizen Alemdar, çiftlerin bu özel günlerinin eksiksiz bir organizasyonla ölümsüz anlara dönüştüğünü kaydediyor. Roma’da evlenmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla romadaevlen.com adında bir site de yayına açılmış durumda.

Haberin Devamı