Gazete Vatan Logo

Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Egzama, deriyi kurutan, kaşındıran ve kabaran bir deri rahatsızlığıdır. Birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Aynı zamanda da el, yüz veya saç gibi bölgelerde oluşabilir. Egzama hem ilaçlarla hem de bitkisel yöntemlerle geçirilebilecek bir rahatsızlıktır.

Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Egzama Nasıl Geçer?

Cilt üzerinde kızarıklık, kaşıntı ve kabarcıklarla kendini belli eden rahatsızlığa egzama denilmektedir. Sıklıkla el ve kol bölgelerinde görülür. Ancak kronik bir şekilde görülebilen egzama vücudun çeşitli alanlarında gözükebilir.

Egzamanın bitmesi için mutlaka bir dermatolog tarafından destek alınmalıdır. Öylesine yöntemler, cilde zarar verebilir ya da egzamanın çoğalmasına neden olabilir. Egzama için kullanılabilecek olan ürünler ise şu şekildedir;

Kortizonlu Merhemler

Kaşıntı Giderici Bantlar

Nemlendirici Kremler

Steroit Kremler

Mutlaka bu uygulamaların belirli dönemlerde yapılması gerekir. Ancak uzun süre boyunca steroid ve kortizon kullanımı ciltte incelme yapabilir. Bundan dolayı bu ilaçların mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekir. En zor egzama türlerinden biri saçta oluşan egzamadır. Saç bölgesinde sıklıkla pul pul dökülme ve kabuklanma ile egzama görülür.

Sıklıkla bunun için kaşıntı gideren ilaçlar, özel şampuanlar ve özel losyonlar kullanılabilir. Yüz bölgesinde meydana gelen egzama için, doktor reçetesi ile hazırlanan egzama ilaçları kullanılabilir. Yüz hassas bir bölge olduğundan dolayı, sıklıkla doktorlar özel reçete edilmiş, yapma ilaçlar tavsiye etmektedir. Tedavi sürecinde mutlaka cilde ekstra bir özen gösterilmelidir.

Haberin Devamı

Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Egzama rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka iyi bir beslenme düzeni olmalıdır. Beslenme bu tarz cilt rahatsızlıklarını tetiklemektedir. Ayrıca aşırı şeker ve karbonhidrat ağırlıklı yiyeceklerden kişilerin uzak durması gerekir.

Egzamaya iyi gelecek yiyecekler ve içecekler bu süreçte tüketilebilir. Egzama var ise baharatlı ve aşırı yağlı gıdalar yenilmemelidir. Egzama için uygulanabilecek birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler ve püf noktalar şöyle sıralanabilir;

Havanın sık sık havalanması gerekir. Nemden uzak durulmalı ve aşırı sıcaktan kaçınılmalı.

Eler sık sık ılık su ile yıkanmalı ve kurulanmalı. Ayrıca düzenli olarak nemlendirici kremler ile nemlendirilmeli.

Su tüketimi çoğaltılmalı. Doktor tarafından reçete edilen ilaçların kullanılması gerekir. Ayrıca ekstra yapma ilaçlar ya da belirli bitkisel ilaçlar kullanılabilir.

Haberin Devamı

Saf zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, sarı kantaron gibi bitkisel yağlar egzama olan bölgeye uygulanabilir, cildin hem nem oranı korunur hem de egzamanın kuruması ve geçmesine yardımcı olur.

Doğal aloe vera jeli ile düzenli olarak egzama olan bölgeye masaj uygulanabilir.

Yulaf tozu ile ılık suda macun yapılabilir ve egzama olan bölgeye uygulanabilir.