Gazete Vatan Logo

Doktorlar ne zaman grevde? Doktorların grev günleri-tarihleri! 26, 27 Mayıs doktorlar grevde mi, hastaneler açık mı?

Sağlık çalışanları yaşadıkları sorunlar bir kez daha dile getirmek için greve gidiyor. Sağlıkta şiddet yasası, ücret ve nöbetler, kısa randevu süreleri gibi taleplerle geçtiğimiz ay ve mayıs ayının başında grev yapan doktorlar çareyi yine iş bırakma eyleminde arıyor. Peki, Doktorlar ne zaman grevde? 26, 27 Mayıs doktorlar grevde mi, hastaneler açık mı? İşte Doktorların grev günleri…

Doktorlar ne zaman grevde? Doktorların grev günleri-tarihleri! 26, 27 Mayıs doktorlar grevde mi, hastaneler açık mı?

Doktorların grev tarihleri araştırılıyor, Doktor grevi ne zaman 2022? sorusuna yanıt aranıyor. Sağlık çalışanları ağlıkta şiddet yasasının çıkması, ücretlerinin düzenlenmesi, randevu sürelerinin artması talebiyle iş bırakmaya hazırlanıyor.

Doktorlar ne zaman grevde, 27 Mayıs doktorlar grevde mi?

Doktorlar 5-6, 17-18 Mayıs’tan sonra 26- 27 Mayıs tarihlerinde de grev yapacaklarını açıkladı.

Grev kararı Hekimsen'in sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklamada "Mayıs ayında tüm Türkiye'de meslektaşlarımızla birlikte 6 gün iş bırakıyoruz. Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Hastaneler açık mı?

Grev boyunca vatandaşların acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması istenecek. Grev süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak.