Gazete Vatan Logo

Cildinizi nemli tutmak için temizleyicilere dikkat! Işıltılı bir cilt için 3 altın öneri

Cilt bakımında nemlendiricilerin önemi büyüktür. Ancak bunun öncesinde temizlenmiş bir cilt ilk adımdır. Parafen ve SLS içermeyen cilt temizleyicileriyle başlayacağınız cilt bakımında dikkat etmeniz gereken adımları Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu açıkladı.

Cildinizi nemli tutmak için temizleyicilere dikkat! Işıltılı bir cilt için 3 altın öneri

Cildin nem dengesini korumak, sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmanın en büyük sırrıdır. Nemlendirilmiş cilt hücreleri cildi beslemeye yardımcı olur ve kırışıklık oluşumunu engeller. Aynı zamanda hücrelerin beslenmesine yardımcı olarak kuruyup zarar görmelerini engeller.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, her cilt tipi için önem taşıyan nemin önemini sizler için derledi.

Esnek ve pürüzsüz bir cilt nem dengesi sağlanmış cilttir

Cildinizi nemli tutmak, özellikle de vücudunuz kuru cilde yatkınsa, kolay değildir. Öncelikle beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmeli, çeşitli emzirme alışkanlıkları geliştirmeli ve cilde nem kaybettirici çeşitli uygulamalardan kaçınmalıyız.

"Nemlendirilmiş cilt" terimi genellikle sağlıklı, tazelenmiş ve parlak bir cilde atıfta bulunmak için kullanılır. Parlak bir cilt ile beraber cildin esnek ve pürüzsüz olması cildin nem dengesinin sağlıklı olduğu anlamına gelir. Işıltılı bir yüz her zaman sağlıklı bir cilde sahip olduğunuz anlamına gelmez. Aşırı pul pul dökülme, yüzde sağlıksız bir ışıltıya neden olabilir.

Haberin Devamı

Nemli bir cilt için yapılabilecekler

Herhangi bir sağlıklı cilt bakımı, temizlenmiş bir yüzle başlar. Cildiniz mikrop, bakteriye maruz kalır. Temizleme, istenmeyen faktörleri ciltten çıkarmaya yardımcı olur. Kuru veya pürüzlü cildi önlemek için yüzünüzü nemlendirici bir yüz yıkama ile temizleyin. Cilde nazik ve yatıştırıcı ürünler kullanmayı tercih edin. Tercih edeceğiniz temizleyicinizin paraben ve SLS içermediğinden emin olun.

Herkes nemlendirici kullanmanın önemini bilmesine rağmen uygun nemlendirici seçimine pek dikkat etmez. Ancak bazı cilt tipleri su bazlı bir nemlendiriciye, bazı cilt tipleri ise yağ bazlı bir nemlendiriciye ihtiyaç duyar. Bu nedenle uygun bir seçim yapılmalıdır. Ayrıca gerekirse göz çevresi, yüz, vücut ve dudaklar gibi farklı cilt bölgeleri için farklı nemlendiriciler kullanın.

Cilt tipine uygun peeling nemlendirme için önemli

Peeling, ölü cilt hücrelerini ve fazla sebumu gidermeye yardımcı olur. Bu adım, cildinizin parlak, yağsız ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

Haberin Devamı

Nemlendirme, cilt nemlendirme ile aynı şey değildir. Nemlendiriciler, su moleküllerini cilt hücrelerine çekerken, nemlendiriciler nemi cildin üst katmanlarında hapsederek, cildi yumuşak ve parlak tutar. Gliserin veya hyalüronik asit, cildinizin nemini en üst düzeye çıkarmak için kullanılan bir nemlendiricidir.
Cildin nem kaybına en büyük katkılarından biri zararlı güneş ışınlarıdır. Güneşe fazla maruz kalan cilt katmanları nem dengesini kaybeder ve hızla buharlaşır. Kuru ve hassas cilt kalır. Bu nedenle güneşe maruz kalan açık ortamlarda daima güneş kremi kullanılmalıdır.

Nemlendirici maskeler için ferahlayın

Parlak bir cilt için haftada bir veya iki kez maske kullanımı uygundur. Maskeler arasında kağıt maskeler, kil maskeler, macun maskeler ve jel maskeler gibi çeşitli alternatifler bulunur. Tercihinize ve cilt tipinize göre cildinizi besleyen, nemlendiren bir maske kullanın.