Gazete Vatan Logo

Chia Tohumu Nasıl Kullanılır? Chia Tohumu Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Orta veya Güney Meksika'ya özgü olan, nane ailesinden çiçekli bir bitkiden elde edilen tohumlar chia tohumu olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bunlar yenilebilir tohumlar olarak da öne çıkar. Üstelik sağlamış olduğu faydalar ile beraber insan yararı için oldukça önemlidir. Yüksek kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirmesinin yanı sıra daha birçok farklı fayda sağladığını söylemek mümkündür.

Chia Tohumu Nasıl Kullanılır? Chia Tohumu Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Diğer yandan farklı yöntemler altında ele alınmak suretiyle chia tohumu kullanılabilir. Değişik yiyeceklerin üzerine serpiştirmek suretiyle sağlıklı bir şekilde tüketmek mümkündür. Elbette aynı zamanda chia tohumunu tüketirken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar mevcuttur.

Chia Tohumu Nasıl Kullanılır?

Chia tohumu genel olarak çiğ şekilde tüketilen bir yiyecek türüdür. Özellikle birçok farklı yiyeceğin üzerine dökülmek suretiyle yaygın şekilde kullanılır. Genelde ise yoğurt, yulaf ezmesi meyve karışımları gibi gıdalar arasına karıştırılarak tüketilebilir. Aynı zamanda yine çiğ olarak değişik yemeklere baharat niyetine dökmek suretiyle tüketim imkanı verdiğini eklemek gerekir.

Ayrıca çorba veya salatanın üzerine eklenerek de yine tüketilen tohumlar arasında yer almaktadır. Kısacası birçok farklı yemeğin üzerine sertleştirilerek keyifli bir şekilde tüketmek mümkündür. Özellikle lezzetiyle birlikte aynı zamanda faydaları üzerine oldukça önemli bir tohum türüdür.

Chia Tohumu Kullanırken Yapılması Gerekenler

Haberin Devamı

Bu özel tohum çeşidini tüketmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar ön plana çıkar. Farklı öğelerde kullanmak amaçlı öncelikle akşamdan 2 bardak suyun içine bir kaşık kadar chia tohumu eklenmelidir. Daha sonra bu ekleme ile beraber chia tohumunun şişmesi beklenebilir.

Böylece çok daha sağlıklı bir şekilde güvenli biçimde tüketilebilir. Aynı zamanda chia tohumunu sıcak tüketmek isteyenler için sıcak bir süt içerisine eklemek yeterlidir. Bu şekilde bir çay kaşığı kadar chia tohumunu ekledikten sonra sıcak süt üzerinden sabah veya akşam içilebilir.

Chia Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Özellikle sağlamış olduğu faydalar konusunda chia tohumu Türkiye'de yaygın tüketilen tohum türleri içerisinde yer almaktadır. Hatta sadece Türkiye değil aynı zamanda dünyanın birçok farklı ülkesinde tüketilen bir ürün olduğunu söylemek mümkün.

- Kan kolesterolünü düzenler.

- Bağırsak fonksiyonlarını önemli oranda korur.

- Kabızlığı önleyici bir etkisi vardır.

- Uzun süre tokluk kesi verir.

- Zayıflama konusunda yardımcı bir etkisi vardır.

Haberin Devamı

- Kalsiyum ihtiyacını karşılamada oldukça etkilidir.

- Bağışıklık sistemini destekleyici vitamin ve minerallere sahiptir.

Bu gibi önemli katkıları ile birlikte chia tohumu geniş bir kitle tarafından düzenli olarak tüketilir.

Chia Tohumu Nasıl Elde Edilir?

Son yılların en popüler ve sağlıklı besin kaynaklarından biri olarak chia tohumu öne çıkmaktadır. Salvia hispanica olarak bilinen bir bitkinin tohumlarından elde edildiğini söylemek mümkün. Bu minik siyah tohumlar özel olarak işlemden geçmek suretiyle tüketilir hale getirilir. Orta ve Güney Meksika ile beraber guatemala üzerinden dünyanın her yerine yayılır.