Gazete Vatan Logo

Cacık Kaç Kalori? Cacık Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Cacık, yoğurtla salatalığın buluştuğu en lezzetli seçeneklerden biridir. Cacık soğuk olarak tüketilmektedir. Cacığın pek çok faydası bulunmaktadır. Cacık insanlar tarafından sevilen bir besindir. Genelde bir yemeğin yanında yapılmaktadır. Tarihi ise çok eskiye dayanmakta. Özellikle bazen cacığın kalorisi merak edilmektedir.

Cacık Kaç Kalori? Cacık Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Cacık Kaç Kalori?

Cacık metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bir kasesi bile tokluk vermektedir. 1 kase cacık ortalama 61 kaloridir. Cacığın bir kepçesi ise 41 kaloriye değerdir. Cacığın büyük bir kasesi ise 127 kaloridir. Cacıkta tercih edilen yoğurdun yağlı olup olmaması kaloriyi etkileyen faktördür. 

Cacık Besin Değeri 

Cacık serinletici bir etkiye sahiptir. İçerisinde birçok faydalı vitamin bulunmaktadır. Orta boyda bir kasenin içerisinde ortalama olarak; 413 mg potasyum, 841 mg sodyum, 2.17demir, 6.31gr protein, 6.58 gr yağ, 9.76gr karbonhidrat,074 lif bulunmaktadır. 

Cacık Kalorisi 

Cacık , çok lezzetli ve ferahlatıcıdır. Birçok kişi tarafından oldukça fazla sevilmekte ve tüketilmektedir. Yağsız bir cacığın kalorisi 61'dir. Küçük bir kase cacığın kalorisi böyleyken, yağlı cacığın kalorisi 89 olarak bilinmektedir. Diyet sürecinde olanlar özellikle yağsız olarak cacık tüketmeli. Büyük boy yağlı cacık kasesinin kalorisi ise 149'dur. 

Diyetteyken Cacık Tüketilir mi?

Cacığın içerisinde çok sayıda faydalı vitamin ve mineral var. Özellikle yağsız yoğurttan yapılan cacık diyetteyken de tüketilebilir. Uzun süre tok tutacak olan cacık, metabolizmayı da hızlandırmaktadır. Öte yandan cacık diyetteyken ara öğün olarak da tercih edilebilir. Kimisi cacığı yemeklerin yanında tüketmektedir. Diyette cacık rahatlıkla tercih edilebilir. Aynı zamanda çok faydalı olan bu besinin kalorisi düşüktür. 

Haberin Devamı

Cacığın Faydaları Neler?

Cacık yemeklerin yanında tercih edildiğinde sindirimi kolaylaştırmaktadır. Hazımsızlığı da önlemektedir. Lif oranı oldukça yüksektir, bundan dolayı uzun süre tok kalınmasını sağlamaktadır. Özellikle uykusuzluk sorunu yaşayan kişiler, gece yatmadan önce cacık tüketmelidir. Rahat bir uyku için cacık birebirdir. Sarımsaklı cacık tam bir antibiyotik etkisini yaratacaktır.

Bu şekilde tüketilen sarımsak vücutta var olan mikropları öldürür. Sulu bir gıda olan cacık, gün boyunca kaybedilen suyun yerine gelmesini sağlayacaktır. Salatalık ile birlikte yapılan cacık tam bir B deposu olacaktır. Cacığın birçok faydası bulunduğu gibi, kalorisi de oldukça düşüktür.

Haberin Devamı