Gazete Vatan Logo

Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Baş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Baş ağrısı başın bir bölümünde sıkıştırıcı ve gergin bir şekilde meydana gelen rahatsızlık olarak tanımlanmaktadır. Baş ağrısı birden ortaya çıkabilen ve bir anda geçebildiği gibi uzun süreli de olabilen bir ağrıdır.

Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Baş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş ağrısının geçmesi için sıcak ya da soğuk pres uygulaması yapabilirsiniz. Strese ve psikolojik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi farklı sağlık problemlerinden dolayı da baş ağrısı ortaya çıkabilir. Baş ağrısının geçmesi için kafa bölgenize masaj yapabilir ve biraz daha karanlık bir yerde bulunabilirsiniz. 

Baş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Baş ağrısı hafif ya da şiddetli şekilde ortaya çıkabilen bir ağrıdır. Bağlı olduğu neden ortadan kaldırılırsa genellikle baş ağrısı geçer ve herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmaz. Baş ağrısının geçmesi için biraz dinlenebilir, ışıktan ve sesten uzak durabilirsiniz.

Gözlerinizi kapatarak oksijeni bol bir yerde durursanız baş ağrınız hafifler ve yavaş yavaş geçer. Ağrının devam etmesi halinde ağrı kesicilerden yararlanabilir ya da bir doktora başvurabilirsiniz. Su içmek ve hava almak baş ağrısına iyi gelir.

Baş Ağrısı Nedir?

Genelde tüm insanlar hayatlarının bir döneminde baş ağrısına maruz kalırlar ve bunun nasıl bir ağrı olduğunu bilirler. Baş ağrısı ortaya çıktığı şiddete bağlı olarak insanların yaşam kalitesini de olumsuz etkileyebilen bir durumdur. Şiddetli baş ağrısı durumunda insanlar günlük işlerine devam ederken de büyük zorluk yaşayabilirler.

Haberin Devamı

Baş ağrısı, başın belli bölümünde zonklayıcı ve sıkıştırıcı bir şekilde ortaya çıkan rahatsızlık olarak tanımlanır. Baş ağrısı yavaş yavaş ya da birden ortaya çıkabilirken birkaç saat ya da birkaç gün boyunca devam ettiği de olur.

Neden Olur?

Baş ağrısı genelde kendine eşlik eden bir sağlık problemi ile ortaya çıkar. Işığa ya da sese çok maruz kalmak ya da bulantı baş ağrısına neden olabilen durumlar arasındadır. Birçok baş ağrısı herhangi bir hastalık oluşmasına neden olmaz.

Fakat bazı durumlarda acil müdahale gerekebilir ve hayatı tehdit eden durumlar ortaya çıkabilir. Uygun tedavinin belirlenmesi ve tedavinin başlaması için altta yatan sağlık sorununun mutlaka tespit edilmesi gerekir.