Gazete Vatan Logo

Aşı randevusu alma ekranı! 3. doz aşı randevusu nasıl alınır?

Tüm dünyada etkisini devam ettiren coronavirüste yeni varyantlar endişe yaratmaya devam ediyor. Son olarak Omicron virüsü ile ilgili ülkerlerin aldığı tedbirler pek çok kişi de paniğe neden olurken dünyada ve Türkiye’de de aşılama çalışmaları da devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 2. doz Covid 19 aşısının üzerinden 6 ay geçen, 18 yaş üstü herkesin 3. Doz aşı randevusu alabileceğini açıklamasının ardından pek çok kişi aşı randevusu almak için e-Nabız, MHRS ve ALO 182 üzerinden nasıl randevu alınacağını sorguluyor. Peki, Covid 19 aşı randevusu nasıl alınır? 3. doz aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevusu alma ekranı!

Aşı randevusu alma ekranı! 3. doz aşı randevusu nasıl alınır?

Kış mevsimiyle birlikte virüsün etkinliliği arttırması ve varyantlar pek çok kişide endişeye neden oldu. DSÖ tarafından açıklanan Omicron varyantı ile ilgili ülkeler tedbirlerini alırken aşılama çalışmalarına da hız verildi. Türkiye’de de son olarak Sağlık Bakanlığı, 2. doz Covid 19 aşısının üzerinden 6 ay geçen, 18 yaş üstü herkesin 3. Doz aşı randevusu alabileceğini açıklamasının ardından pek çok kişi de aşı randevusu ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Covid 19 aşı randevusu nasıl alınır? 3. doz aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevusu alma ekranı!

Corona virüs salgınına karşı aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklama sonrasında 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşlar 11 Kasım'da 3. Doz aşılarını olmaya başladı.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevuları mhrs.gov.tr sistemi, e-Nabız ve ALO 182 üzerinden veriliyor.

 

MHRS İLE RANDEVU NASIL ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.

AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 

E-NABIZ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR? 

Öncelikli grupta olduğunuzu tespit ettikten sonra “enabiz.gov.tr” adresinde e-devlet ile giriş yapabilirsiniz. Burada yer alan e-devlet ile giriş seçeneğini tıklamanız yeterli olacak.

Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada “aşı randevusu alma” işlemini işaretleyin. Bunun ardından size “Aile Hekimi” ve “Hastane” seçeneklerini sunacak.

Aile hekimini seçmeniz durumunda kendi aile hekimim ya da başka aile hekimi seçeneğini aktaracak istediğinizi işaretleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hastaneyi seçmeniz durumunda da yine size uygun olan hastanenin listesi verilecek. Bu sayfalar açıldıktan sonra seçtiği gün ve saatte aşı randevunuz alınmış olacak.

 Daha fazla detaylı bilgi almak isteyenler ise ALO 184 üzerinden Sağlık Bakanlığı'nı arayarak bilgi edinebilir.

E - NABIZ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 

 

TELEFONLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Kovid-19 aşısı olacak vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.