Gazete Vatan Logo

Araba lastiğinden sehpa yapın

Bu zamana kadar ev dekorasyonu için birçok çılgın fikir duymuş ve görmüşsünüzdür. Ama sizi temin ederiz ki bunun kadar çılgın ve farklısını görmediniz.

Araba lastiğinden sehpa yapın

Arabanızdan arda kalan veya fazla olan araba lastiğinden yararlanarak, salonunuzun dekorasyonunu tamamlayacak harika bir orta sehpa yapabilirsiniz. Bu güzel sehpayı yapmak için;

Malzemeler

1 adet istenilen boyutta araba lastiği

Araba lastiğinin boyutunda, daire biçiminde kesilmiş tahta veya sunta parçası

Lastiğin jantını delebilecek kadar güçlü matkap

4 adet kalın inşaat çivisi

20 metre hasır ip

Sıcak silikon ve silikon yapıştırıcısı

Makas

Sabit tutucu reçine

Nasıl yapılır

Öncelikle araba lastiğinizin üzerindeki (varsa) kirleri çıkartın. Daha sonra lastiğin boyutunda kesilmiş tahta (veya sunta) parçasını lastiğin jantlarına denk gelecek bir biçimde 4 ayrı yerden işaretleyin. Daha sonra işaretlediğiniz yerlerden matkap yardımıyla çivileri janta geçirin.

Tahta parçasını janta sabitledikten sonra, üzerindeki tozları alın. Tahtanın tam merkezine (hasır ipi sabit tutacak kadar) sıcak silikon sürün. Daha sonra yavaş yavaş daire oluşturacak bir biçimde hasır ipi sarın. Her halkanın belirli noktalarına sarmalın sabit bir biçimde kalmasını sağlayacak kadar silikon sürün. Ancak dikkat edin. Çünkü fazla silikon sürüp ipten taşırmanız, kötü bir görüntü yaratacak ve emeğinizin boşa gitmesine neden olacaktır.

Haberin Devamı

Sarma işlemini lastiğin görünen her yerine düzgünce yaptıktan sonra ipi, sarmaldan çıkmayacak bir noktada kesin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sabitleyici reçinenizi (çok fazla olmayacak şekilde) sehpanızın üzerine sürün. 1 saat kurumaya bırakın. İşte araba lastiğinden yaptığınız orta sehpanız hazır!