Gazete Vatan Logo

İftara ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? Günün İftar Menüsü (29 Nisan 2020)

Ramazan sofraları hazırlamak istiyor iftara ne yapsam ve bugün iftara ne pişirsem diyorsanız sizin için hem kolay hem de evde bulanabilecek malzemelerden yapabileceğiniz nefis bir iftar menüsü hazırladık. Bugünkü iftar menümüzde domatesli şehriye çorbası, tepsi kebabı, sebzeli bulgur pilavı ve şöbiyet tarifi bulunuyor. Bu tariflerin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız işte ramazana özel kolay iftar menüsü ve yapılışı...

İftara ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? Günün İftar Menüsü (29 Nisan 2020)

İftara nefis yemeklerden oluşan sofralar kurmak isteyenler, 'Bugün ne pişirsem?' 'Akşama ne yapsam?' 'İftara ne yapsam?' 'İftara ne pişirsem?' sorularının yanıtını araştırıyorlar. İftar saati yaklaşırken iftara ne yapsam diye düşünenler için pratik ve nefis yemek tarifleri hazırladık. Bugün iftar menümüzde domatesli şehriye çorbası, tepsi kebabı, sebzeli bulgur pilavı ve şöbiyet tarifi bulunuyor. Bu tariflerin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız haberimize mutlaka göz atın. İşte aileniz için kolay ve pratik iftar menüsü yemek tarifleri ve yapılışı...

DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı

3/4 su bardağı arpa şehriye

1 yemek kaşığı domates salçası

½ su bardağı domates rendesi

Tuz

Karabiber

6 su bardağı su

Maydanoz

DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞI

Bir tencerede tereyağını eritin. Arpa şehriyeyi ilave edip kavurun, salçayı da ekleyip şehriyelerle beraber kavurun. Rendelenmiş domatesi de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin. Kavrulduğundan emin olduktan sonra 6 su bardağı suyu, karabiberi ekleyip 25 dakika kadar kaynatın. Ateşten aldıktan sonra servis ederken maydanoz ile servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

TEPSİ KEBABI TARİFİ

Malzemeler;

500 gram kıyma

2 adet kuru soğan

2 adet sivri biber

3 adet domates

Yarım demet maydanoz

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber

2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Su

Üzeri için:

1 adet domates

2 adet sivri biber veya çarliston biberi

TEPSİ KEBABI TARİFİ YAPILIŞI

İlk olarak soğan, domates, maydanoz ve biberi küçük küçük doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine de doğradığınız sebzeleri ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde yayın. Üzerine domates ve biberi yerleştirin. Su ve salçayı da karıştırıp üzerine gezdirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

Malzemeler;

2 su bardağı pilavlık bulgur

1 adet patlıcan

Haberin Devamı

2 adet kabak

2 adet sivri biber

1 adet orta boy domates

1 orta boy soğan

1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

1 çorba kaşığı domates salçası

4 su bardağı et suyu veya su

1 çorba kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI

Bulgur ayıklanıp yıkayın. Patlıcan, biber ve kabaklar yıkayıp kabukları soyarak ince doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın. Uygun bir çelik tencereye yağı koyup eritin. Soğan, kabak, patlıcan ve biberleri ilave edin. Birkaç kez karıştırıp salça ilave edin. Domatesleri yıkayıp kabukları soyduktan sonra küçük küpler hâlinde doğrayın. Birkaç kez karıştırıp bulgur ilave edin. Et suyunu veya suyu sıcak olarak ilave edip tuz ve karabiber ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişirin. Servis saatine kadar tencerede demlendirin. Kalıpla şekil verilerek de servise hazırlanabilirsiniz.

ŞÖBİYET TARİFİ

Malzemeler;

10 yaprak baklava yufkası

5 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı Antep fıstığı

Kaymağı için;

2 su bardağı süt

5 yemek kaşığı irmik

Haberin Devamı

Şerbeti için;

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

ŞÖBİYET YAPILIŞI

250 gram tereyağını eritin ve soğutun. Tarifte yer alan kayma için olan malzemelerden bir irmikli harç hazırlıyoruz. İçine şeker koymuyoruz. İrmik ile sütü bir tencereye alın. Harcı koyulaşana kadar karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince kadar pişirin. Bu arada şerbeti de ocağa alın. Bir tencereye 1 toz bardağı şeker ve 1 su bardağı su ekleyin. Kendi halinde kaynaması için ocağa bırakın. 5 dakika kaynattıktan sonra limonu ekleyip ılıması için kenara alın. Sıcak tatlıya ılık şerbet şeklinde kullanacağımız için kenarda biraz bekletin.

Baklavalık yufkayı kurutmadan birer yaprak ayırın. Tezgaha yaydığınız baklavalık yufkayı erittiğiniz yağ ile iyice yağlayın. Baklavalık yufkanın her yerine boşluk kalmayacak şekilde yağlamanız gerekiyor. Sonra baklavalık yufka ikinci katı da yağlayın. Yufkaları 10 kat olana kadar yağlama işlemine devam edin. Hazırladığınız katmanlı hamurunuzun 10x10 cm ölçülerinde 12 parça olacak şekilde kare kare kesin. Karelere dilediğiniz miktarda Antep fıstığını koyun. Yaklaşık 1 tatlı kaşığı koymanız yeterli olacaktır. Antep fıstığının üzerine hazırladığınız irmikli harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Baklava yufkasını altından tutarak üzerine doğru kapatın. Bir tepsiye sırt sırta gelecek şekilde yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Tatlılar piştikten sonra fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekince servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı