Gazete Vatan Logo

Hz. Yakup'un oğulları kimlerdir? Hz. Yakub'un oğullarının isimleri nelerdir?

Hz. Yakup toplamda 4 kez evlenmiş ve 12 çocuğa sahip olmuştur. Çocuklarından 11 tanesi erkek, 1 tanesi ise kız olarak bilinir. Peki, Hz. Yakup'un oğulları kimlerdir? Hz. Yakub'un oğullarının isimleri nelerdir? İşte Hz. Yakup hakkındaki bilgiler…

Hz. Yakup'un oğulları kimlerdir? Hz. Yakub'un oğullarının isimleri nelerdir?

Hz. Yakup, Hz. İshak'ın oğludur. Filistin bölgesinde yaşamış olan İsrailoğullarına peygamber olarak gönderilmiştir. Hz. Yakup hayırlı, dürüst bir insan olmakla beraber güçlü bir iradeye de sahip olarak rivayet edilir.

HZ. YAKUP'UN OĞULLARI KİMLERDİR?

Hz. Yakup'un toplam 12 tane çocuğu olmuştur. Çocuklarından en çok Hz. Yusuf'u sevmiştir. Daha sonra Hz. Yusuf daha çok sevildiği için kıskanılmış ve bir kuyunun içine atılmıştır. Hz. Yakup hayatı boyunca çocuklarının ihaneti ve bir çocuğunun da üzüntüsü ile sınanmıştır.

Hz. Yusuf'un üzüntüsü sonucu Hz. Yakup'un gözleri kapanmıştır ve sonrasında kırk sene geçince oğluna kavuştuğunda da gözleri açılmıştır. Hz. Yakup'un oğulları Şemun, Rabil, İsahar, Lavi, Zablün, Yehuda, Yusuf, Bunyamin, Aşir, Cad, Neftale ve Dan olarak bilinmektedir. 11 çocuğu erkek olmuşken Dinar isimli çocuğu kız olarak dünyaya gelmiştir.

HZ. YAKUB'UN OĞULLARININ İSİMLERİ NELERDİR?

Hz. Yakup'un 12 tane çocuğu vardır. Bunlardan 11'i erkek 1 tanesi ise kız çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Hz. Yakup dört kez evlenmiştir ve üç evliliğinden de çocuğu olmuştur. Reya ile evlenmesinden sonra Şemun, Rabil, İsaha, Lavi, Zablün ve Yehuda isminde oğulları ile Dinar isminde bir kızı olmuştur. Rahil ile evliliğinden de Yusuf ve Bünyamin adında iki oğlu olmuştur. En sevdiği çocuğu Rahil ile evliliğinden olan Yusuf olarak bilinmektedir. Belhe ile evlendikten sonra Neftale ile Dan ismindeki çocukları, Zülfa ile evliliğinden de Aşir ve Cad ismindeki çocukları dünyaya gelmiştir. Böylece Hz. Yakub'un 11 tane erkek, 1 tane ise kız çocuğu olmuştur.

Haberin Devamı

HZ. YAKUB'UN OĞULLARINA VASİYETİ

Hz. Yakup tüm çocuklarına teslimiyeti vasiyet etmiştir ve ölümü yaklaştığı zaman da onlara 'Ben gidince siz kime kulluk edeceksiniz?' diye sormuştur. Hz. Yakup'un oğulları da cevap olarak 'Senin Rabbine, ataların İsmail, İbrahim ve İshak'ın Rabbine, tek olan Allah'a (CC) kulluk edeceğiz ve yalnızca O'na teslim olacağız.' cevabını vermişlerdir. Hz. Yakup'un çocukları bir rivayete göre babalarına saygılı davranmamakta ve bu nedenle Hz. Yakup da çocuklarına güvenmemektedir.

Haberin Devamı

HZ. YUSUF'UN KUYUYA ATILMASI OLAYI

Hz. Yusuf, Hz. Yakup'un oğullarından biridir. Anlatılanlara göre Yakup peygamber çocukları arasında en çok Hz. Yusuf'u severmiş. Bu durum da bütün kardeşler arasında kıskançlığa sebep olduğundan onu öldürmek için kuyuya atmaya karar vermişlerdir. Kardeşleri Hz. Yusuf'u kuyuya atmışlardır. Yusuf peygamber kuyuda kaldığı sürece Esma-i Hüsna okumuştur ve sonunda da kuyudan sağ bir şekilde kurtulmuştur. Bu olay kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim'de de Yusuf suresinin içerisinde anlatılır. Yusuf suresinde bu olayın anlatılması her çağda insanlara büyük bir ders olmuştur. Bu sayede kardeşlerin kıskançlık nedeni ile neler yapılacağı görülür.