Gazete Vatan Logo

Hz. Adem (As) 'in Boyu Ne Kadardır? Hz. Adem Kaç Yıl Yaşamıştır?

Hz. Âdem (a.s), yaratılan ilk insan ve ilk peygamberdir. Hz. Âdem (a.s.) ‘in hayatı ve yaşantısı tüm kutsal kitaplarda anlatılmaktadır. Hz. Âdem (a.s.) ’den sonra yaratılan ikinci insan Hz. Havva ile cennetten sürülerek dünyaya gelmişlerdir. Bu emsal hikâye hem şeytanla insanın nefs mücadelesi hem de Hz. Âdem (a.s.) ve ailesinin dünya yaşantısı bakımından çok önemlidir. Birçok ilahiyatçı ve din adamı Hz. Âdem (a.s.) ile başlayan yaratılış anlatılarını bu emsalden yola çıkarak zikrederler. 

Hz. Adem (As) 'in Boyu Ne Kadardır? Hz. Adem Kaç Yıl Yaşamıştır?

Hz. Âdem (A.S.) Kimdir? 

Hz. Âdem (a.s.) tüm inanışlarda ilk insan olarak tasavvur edilir. Kutsal kitaplara göre; Allah, O’nu toprak ve suyun karışımı olan balçık bir maddeden yaratmıştır. Bu yaratılış, Allah’ın nurunu ve lütfunu bahşettiği ruhuna üflemesiyle tamamlanmıştır. Tüm kutsal kitaplarda olduğu gibi Müslümanlıkta da Hz. Âdem (a.s.) ’in yaratılışı ve ilk insan olduğunu inancı kabul edilmiştir. 

Hz. Âdem (A.S.)’İn Dünya Yaşantısı Nasıldı? 

Cennetteki yasak elmanın yenmesi (-ki alimler bu olayın şeytan ile nefsin mücadelesi olduğunu betimlemektedir) sonucu Hz. Âdem (a.s.) ile Hz. Havva, ilelebet sürgün yerleri olan Dünya’ya gönderilmişlerdir.

Allah’ın, dünya yaşantısı için Hz. Âdem’e ilk emri ‘’OKU’’ olmuştur. Hz. Âdem (a.s.) ile Hz. Havva çok uzun yıllar birbirlerinden ayrı hayat sürdüler. Hz. Havva’nın yakarışlarının ve tövbelerinin kabul olunması üzerine tekrar Hz. Âdem (a.s.) ile bir araya gelmişlerdir. 

Hz. Âdem (A.S.) Kaç Yıl Yaşamıştır? 

Hz. Âdem (a.s.) en uzun yaşayan peygamberlerden biridir. İslami inancına göre; Hz. Âdem (a.s.) yaklaşık olarak 1500 ila 2000 yıl yaşamıştır. Diğer kutsal kitaplarda da Hz. Âdem’in bu sürelerde yaşadığını belirtilmiştir. 

Haberin Devamı

Hz. Âdem (A.S.) Boyu Ne Kadardır? 

Hz. Âdem (a.s.) ‘in boyu 17 metre ila 18 metre olduğu rivayet edilmektedir. Hz. Âdem (a.s.) en uzun boylu peygamberdir. 

Hz. Âdem (A.S.) Kaç Çocuğu Vardır? 

Hz. Âdem (a.s.) ile Hz. Havva’nın 3 çocuğu bulunmaktadır. Bunlar Habil, Kabil ve Seth’dir.

Hz. Âdem (a.s.), 1500 – 2000 yıl kadar yaşamış olup bu sürede kendi ceddinden yaklaşık 40.000 insanı görmüştür. 

Hz. Âdem (A.S.) Ne Zaman Öldü? 

Hz. Âdem (a.s.) rivayetlere göre bir cuma günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Hz. Havva ise O’ndan 40 sene sonra vefat etmiştir. 

Hz. Âdem (A.S.) ‘İn Mezarı Nerede? 

Hz. Âdem (a.s.) ‘in mezarının yeri tam olarak bilinmemektedir. Ancak alimler, yapılan araştırmalar sonucunda birtakım rivayetlerde bulunmaktadır. Hz. Âdem (a.s.) ‘in mezarının Kudüs'te, Mekke’de ve Hindistan’da Nevz dağında olduğu söylenmektedir. Bu rivayetlerin doğruluğu henüz kesinleşmedi. 

Haberin Devamı

Hz. Âdem (A.S.) Nasıl Biriydi? 

Tüm kutsal kitaplarca kabul edilen, insanların ilk atası olan Hz. Âdem (a.s.) ‘in çok heybetli bir peygamber olduğu rivayet edilmektedir. Ülü'l-azm yani en yüksek mertebedeki peygamberlerden biridir. Allah’ın buyurduğu; meleklerinin secde etmesini istediği yücelikte ve alimlikte bir peygamber olduğu da tüm İslam alemince kabul görmüştür.