Gazete Vatan Logo

Bugün iftara ne pişirsem? Arda Türkmen'den İftar Menüsü (1 Mayıs 2020)

Arda Türkmen'in hazırladığı ve sunduğu Arda'nın Ramazan Mutfağı'nın 1 Mayıs Cuma günü yayınlanan yeni bölümüyle Kanal D ekranlarında. Arda Türkmen iftar sofrasına bugün "zeytinyağlı biber dolması, kremalı patatesli köfte ve fıstıklı şekerli börek" tarifleri hazırladı. Peki, zeytinyağlı biber dolması, kremalı patatesli köfte ve fıstıklı şekerli börek nasıl yapılır? İftara ne yapsak diyorsanız işte Arda’nın Ramazan Mutfağı İftar Menüsü'ne mutlaka göz atın.İşte zeytinyağlı biber dolması, kremalı patatesli köfte ve fıstıklı şekerli börek tarifi yapılışı…

Bugün iftara ne pişirsem?  Arda Türkmen'den İftar Menüsü (1 Mayıs 2020)

Arda Türkmen Ramazan sofraları için iftar menüsü önerileri ile Kanal D ekranlarına geliyor. Hafif yemekler, zeytinyağlılar, tatlılar, et yemekleri, çorbalar, salatalar, atıştırmalıklar ve ana yemek tarifleri Arda Türkmen'in kendine has üslubu ve sunum tarzı ile izleyenleri ile buluşuyor. İftara ne yapsak diyorsanız işte Arda’nın Ramazan Mutfağı 1 Mayıs Cuma İftar Menüsü mutlaka göz atın. İşte zeytinyağlı biber dolması, kremalı patatesli köfte ve fıstıklı şekerli börek tarifi yapılışı…

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler

16 adet dolmalık biber

3-4 adet domates

İç pilav için,

1 su bardağı zeytinyağı

7 adet büyük boy soğan

3 su bardağı pirinç

Tuz / karabiber

3-4 tutam kuru nane

2,5 yemek kaşığı toz şeker

3 su bardağı su

1 yemek kaşığı yenibahar

Üzeri için,

Yarım su bardağı zeytinyağı

Su (dolmaların yarısına gelecek şekilde)

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI YAPILIŞI

Zeytinyağını bir tencereye alın ve soğanları kavurun. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın.

Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurun. Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Suyunu ilave edip pişirin ve demlenmeye bırakın. Pilav demlendikten sonra içine yenibahar ve nane ekleyip, karıştırın. Tuz ve toz şekeri az geldiyse ilave edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dolmalık biberlerin saplı kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız iç pilavı biberlerin içlerine doldurun. Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız dolmalarınızı derin bir tencereye yerleştirin. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirin ve dolmaların ¼’ine kadar su ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin. Dolmalarınız pişince tencerede soğutun. Ardından servis edin.

KREMALI PATATESLİ KÖFTE YAPILIŞI

Malzemeler

Köfte için,

250 gram kıyma

1/4 su bardağı ekmek kırıntısı

Tuz / Karabiber / Kuru Kekik

Harcı için;

2 Yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

10 adet mantar

1 adet patates

300 ml krema - 1,5 su bardağı

Üzeri için

Haberin Devamı

Kaşar peyniri - rende

KREMALI PATATESLİ KÖFTE YAPILIŞI

Köfte için;

Bir karıştırma kabında kıyma, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber ve kuru kekiği yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcını iki yağlı kağıt arasında ince olacak şekilde açın. Hazırladığınız köfte harcını önce boyuna doğru şeritler sonra enine doğru dikdörtgen şeritler olacak şekilde kesin. Tavanızı ocakta ısıtın ve köftelerinizi arkalı önlü pişirin.

Harcı için;

Patatesleri yuvarlak olacak şekilde isterseniz mandolin yardımıyla ince ince dilimleyin. Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip ısıtın. Jülyen doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif kavurun. Ardından ince doğradığınız sarımsakları ve ince doğradığınız mantarları ekleyip pişirin. Mantarlar sularını çekince bir tabağa alın ve bekletin.

Birleştirmek için;

Yuvarlak cam fırın kabınızın taban kısmına hafif krema gezdirin. Ardından patates, mantarlı harç ve köftelerinizi yerleştirin. Bu şekilde bütün malzemeyi hazırlayın, en üste patatesin gelmesine dikkat edin. En üstüne kremayı gezdirin. Fırın kabınızın üzerini yemeğe değmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Pişme süreniz dolunca folyoyu kaldırın ve kaşar peyniri serpiştirip peynirler eriyene kadar 15 dakika daha pişirin. Kaşar peynirleriniz eriyince fırından çıkarın ve sıcak servis edin.

Haberin Devamı

FISTIKLI ŞEKERLİ BÖREK TARİFİ YAPILIŞI

Malzemeler

Hamuru için;

1 Adet yumurta

125 gram tereyağı

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım limonun suyu ya da 2 yemek kaşığı sirke

1/4 su bardağı ayçiçek yağı

1 Paket kabartma tozu

4 Su bardağı un

İç Malzemesi için;

200 gram kahvaltılık tuzsuz lor

1 adet yumurta

1 paket vanilya

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

FISTIKLI ŞEKERLİ BÖREK YAPILIŞI

İç malzeme için; Bir karıştırma kabında lor peyniri, yumurta, vanilya, toz şeker ve toz antep fıstığını iyice karıştırıp kenara alın.

Hamuru için; Bir karıştırma kabında yumurta, tereyağı, yoğurt, sirke, ayçiçek yağı ve kabartma tozunu karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekleyin. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin ve ardından yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamur bezelerinizi çay tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarını hafif üste kaldırıp, havuz gibi yapın. Ortalarına 1’er yemek kaşığı hazırladığınız iç harçtan yerleştirin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Haberin Devamı

TARİFLERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN