Gazete Vatan Logo
GündemParis'te PKK'yı sarsan suikast

Paris'te PKK'yı sarsan suikast

Paris'te PKK'yı sarsan suikast

PKK'nın kurucularından Sakine Cansız dahil üç kadın öldürüldü

Haberin Devamı

Paris'in 10. bölgesinde Rue Lafayette üzerinde bulunan Kürt Enstitüsü'nde Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez isimli 3 kadın, başlarından kurşunlanmış olarak bulundu.

PKK'nın Avrupa sorumlusu olarak bilinen Zübeyir Aydar "Bu saldırı, yeni sürece karşı yapıldı. Karanlık güçler tarafından yapıldı" derken sözünü ettiği güçlerin Türkiye’deki derin devlete bağlantılı olduğunu öne sürdü. Pariste PKKyı sarsan suikast


Sakine Cansız PKK'nın kuruluşunda yeralan isimlerden biri arasında bulunuyor. Fidan Doğan ise PKK'nın Avrupa'da yürüttüğü propaganda ve lobi faaliyetlerini yürüten isim olarak öne çıkıyordu.

Pariste PKKyı sarsan suikast

Paris'te PKK'nın siyasi kanadını oluşturanların kurduğu dernek binasına silahlı baskın yapıldı. Baskında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız dahil üç kadın öldürüldü.

Pariste PKKyı sarsan suikast

PKK’yı 1978 yılında Diyarbakır’ın Lice İlçesi yakınlarında kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa’daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Fransa’nın başkenti Paris’te öldürüldü.

Pariste PKKyı sarsan suikast

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Paris’teki Gare du Nord’da bulunan bir biranın birinci katında yer alan Kürdistan Enformasyon Bürosu’na girerek susturucu takılı silahla ateş açtı.

Açılan ateşle saldırıda PKK’nın sözde Almanya sorumlusu Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez öldürüldü.

Pariste PKKyı sarsan suikast

Saldırı 3 PKK’lıdan uzun süre haber alınamaması üzerine saat 01.00 sıraladrında arkadaşlarının kapı önündeki kan izlerini gördükten sonra kapıyı kırarak içeri girmeleri sonucu ortaya çıktı.

Pariste PKKyı sarsan suikast



Fransız polisi cinayet ile ilgili kapsamlı soruşturma başlattı.

İNFAZ ŞÜPHESİ

Fransa Kürt Dernekleri Başkanı Mehmet Ülker ise suikastın saat 18.00-19.00 civarında gerçekleşmiş olabileceğini belirterek son derece profesyonelce işlenmiş olduğuna dikkat çekti.

AFP haber ajansına konuşan Paris Kürt Enstitüsü Direktörü Leon Edart da “Manzara insana bunun bir infaz olduğunu düşündürüyor ancak olayın tam olarak nasıl geliştiği soruşturmayla belli olacak” dedi.

Olay yerine gelen Fransız polisi incelemelerini sürdürüyor.

Pariste PKKyı sarsan suikast



SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

Sakine Cansız PKK’yı 1978 yılında kuran isimler arasında bulunuyordu. 1980’li yıllarda Diyarbakır Cezaevi'nde kalan cansızın bu dönemde ağır işkence gören isimlerden biri olduğu ifade ediliyor.

FİDAN DOĞAN KİMDİR?

Öldürülen kadınlardan Fidan Doğan KNK (Kürdistan Ulusal Kongresi) Paris temsilcisiydi.

Pariste PKKyı sarsan suikast

Sizin İçin Seçtiklerimiz