Gazete Vatan Logo

Volvo Cars otonom sürüşe yaklaşıyor!

Volvo Cars’ın, Ride Pilot adlı denetimsiz otonom sürüş özelliği ilk olarak Kaliforniya eyaletindeki kullanıcılara tanıtıldı.

Volvo Cars otonom sürüşe yaklaşıyor!

Ride Pilot, Volvo Cars’ın gelecek nesil tamamen elektrikli otomobillerinde yer alacak. Otoyollarda kullanım için güvenli olduğu doğrulandıktan sonra Ride Pilot’un, şirketin yakında tanıtılacak olan tamamen elektrikli SUV modelinde ek abonelik şeklinde sunulması planlanıyor. Şirketin yeni amiral gemisi bu yıl içinde tanıtılacak.

Standart olması planlanıyor

Yetkililer, ”Bu yazılım-sensör kombinasyonu ve sağladığı güvenlik, Volvo Cars’ın yakında çıkacak tamamen elektrikli SUV modelinde ilk günden itibaren standart olacak ve zamanla gelişecek. Ride Pilot, Volvo Cars’ın hassas doğrulama ve test protokolünden geçtikten sonra müşterilere sunulacak. Doğrulama ve test protokolü, teknolojinin farklı koşulda otoyollarda kullanım için güvenli olduğunun onaylanmasını içeriyor” açıklamasını yaptılar.



Google ve Youtube işbirliği

Marka ayrıca Google Asistan özellikli cihazlarla doğrudan entegrasyonu başlatmayı hedefliyor. Bu özellik Volvo Cars kullanıcılarının Google Asistan'ın etkin olduğu ev ve mobil cihazlara sesli komutlar vererek arabalarındaki işlevleri kontrol etmelerini sağlayacak. Kullanıcılar, Volvo otomobillerini Google hesaplarıyla eşleştirerek otomobillerinde doğrudan Google ile konuşabilecek ve soğuk bir kış gününde otomobili ısıtmak veya kilitlemek gibi işlevleri uzaktan yönetebilecek. Ayrıca markanın yeni planı doğrultusunda otomobillerde video akışını etkinleştirmenin başlangıcını temsil edecek yenilik ile YouTube, Google Play üzerinden Volvo otomobillerine indirilebilecek ilk video platformu olacak.

Haberin Devamı