Gazete Vatan Logo

Nissan e-Power son çeyrekte yollarda!

e-POWER sistemindeki güç ünitesi ani hızlanma veya yüksek hızlarda performansı üst seviyeye çıkarmak için 1.5 it motor tarafından üretilen elektrik enerjisini invertör aracılığıyla elektrik motoruna iletiyor.

Nissan e-Power son çeyrekte yollarda!

Henüz %100 elektrikli araç kullanmaya hazır olmayan tüketicilere yönelik olan e-POWER teknolojisi Türkiye pazarına da geliyor. Nissan AMIEO Bölgesi Başkanı Guillaume Cartier, “Elektrifikasyona doğru heyecan verici bir yolculuk yaşıyoruz. e-POWER teknolojimiz, sıfır emisyonlu sürüşe geçişte sürücüleri destekliyor ”dedi. Yeni teknolojiye sahip Qashqai’nin son çeyrekte Türkiye’de satışa sunulacağı belirtildi.

1.5 lt turbolu motor

Qashqai’nin tamamen yeni e-POWER teknolojisi, dışarıdan şarj etmeye ihtiyaç duymadan elektrikli sürüşün keyfini sunuyor. Elektrik motorundan aldığı gücü, tekerleklere aktaran benzersiz güç aktarma sistemi teknolojisi, yüzde yüz elektrikli ve geliştirilmiş bir sürüş deneyimi sunuyor. e-POWER, dışarıdan şarj etmeye gerek kalmadan %100 elektrikli bir sürüş deneyimi sunuyor. Nissan’a özel ve şirketin Intelligent Mobility stratejisinin önemli bir bileşeni olan sistem günlük sürüşü hem keyifli hem de verimli hale getirerek elektrifikasyona benzersiz bir yaklaşım getiriyor. Sistemde değişken sıkıştırma oranlı 1,5 litrelik üç silindirli turbo şarjlı 156 hp benzinli motor kullanılıyor. Aynı zamanda e-POWER, jeneratör, invertör ve Nissan’ın elektrikli araçlarındakine benzer boyut ve güç çıkışına sahip 140 kW güç üreten elektrik motoru ile tamamlanan yüksek çıkışlı bir bataryadan oluşuyor.

Haberin Devamı