Gazete Vatan Logo

Liderliği bırakmayız

Doğuş Otomotiv’in son 8 yılda % 8 olan pazar payını % 20’ye çıkarttığını belirten CEO Ali Bilaloğlu, “Bağımsız distribütörler bu başarıyı yakalayamazdı. Hedefimiz yine liderlik” dedi

Liderliği bırakmayız

Son 3 yıldır Volkswagen markasıyla Türkiye’de toplam otomotiv pazarının lideri olan Doğuş Otomotiv, bu koltuğu bırakmaya niyetli görünmüyor. İlk 9 ayda binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarında birinci sırada yer alan marka, yine şampiyonluk ipini göğüslemeyi hedefliyor.

Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, “Son 8 yılda yüzde 8 olan pazar payımız yüzde 20’ye çıktı. Ciddi bir büyüme yakaladık” dedi. Seat’ın ilk SUV modeli Ateca’nın lansmanında konuşan Bilaloğlu, çatıları altında faaliyet gösteren VW, Audi, Seat, Skoda ve Porsche gibi markaların bağımsız distribütörler tarafından temsil edilmesi halinde bu başarının elde edilemeyeceğinin altını çizdi.

Bilaloğlu, “Markalarımız her biri kendi alanında çok önemli lider konumlara ulaştı. Bağımsız distribütörler, Doğuş’un sinerjisini sağlayamazdı. Güçlü yatırım yapılamayınca da bu büyüklük ortaya çıkmazdı. Yine liderliği hedefliyoruz” diye konuştu

Seat Avrupa’da ilk 5’te

Son dönemde Seat’ın belirgin çıkışına dikkat çeken Ali Bilaloğlu, Doğuş Otomotiv’in 2015 yılı itibariyla markanın dünya çapındaki en büyük distribütöru unvanını aldığını söyledi. Bilaloğlu, “Satışlarda Türkiye, Seat’ın küresel liginde 6’ncı, Avrupa’da 5’inci sırada bulunuyor. İlk 4’te Avrupa’nın en büyük pazarları yer alıyor. 5’inci sırada Meksika var” dedi.

Haberin Devamı

Kadınları tavlayacak

Seat Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, Ateca’yla hedef kitlelerinin genç kadınlar, genç aileler, hobisi olanlar ve güney sahillerinde yaşayan emekliler olduğunu belirterek, “Ateca’dan yılda 4 bin adetlik satışa ulaşmayı planlıyoruz” dedi. Seat’ın Türkiye’de ilk kez 20 bin adetlere koştuğunu söyleyen Gürsoy, şunları belirtti: “Yeni Leon ile biraz daha kadınlara ve 20-40 yaş arasına hitap etmeye başladık. Bu sayede satışlarımız yüzde 33 artış gösterdi. Bu yıl 19 bini yakalayacağız. Seneye fabrikadan ürün alabilirsek ve Türkiye’de bugünkü koşullar geçerli olursa 23 binleri konuşuruz. Yeni modeller ve Ateca bize güç verecek.”

Ateca ile SUV savaşına girdi

Seat’ın crossover segmentindeki ilk oyuncusu Ateca, yıl sonunda 84 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Ateca’ya ilk bakışta geniş ve yüksek radyatör ızgarası, keskin şekilli LED farlar, belirgin hava girişleri, siyah çamurluklar,

Haberin Devamı

19 inç alüminyum alaşım jantlar öne çıkıyor. Aracın kaputu altında 115 ile 190 beygir arasında uzanan güç üreten motor seçenekleri bulunuyor. Ateca’nın giriş seviyesinde 115 beygirlik 1.0 TSI motor yer alırken, 1.4 TSI 150 beygir güç sağlıyor. DSG şanzımanla da tercih edilebilen 1.4 TSI Ateca, 100 km’de ortalama 6 litre yakıt tüketiyor. Dizel motor seçenekleri 115 beygir güç üreten 1.6 TDI ve 190 beygirlik 2.0 TDI olarak sıralanıyor.