Gazete Vatan Logo

Bu otomobil renk değiştiriyor!

BMW, Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) elektrikli mobilite alanındaki amiral gemisi iX’in M versiyonunu tanıttı.

Bu otomobil renk değiştiriyor!

Covid-19 salgını sebebiyle 2021’de düzenlenemeyen Tüketici Elektroniği Fuarı (Consumer Electronics Show - CES), bir yıllık aradan sonra 5-8 Ocak tarihlerinde kapılarını ziyaretçilere açtı. SBMW markası fuarda renk değiştirme teknolojisi BMW iX Flow (E Ink) ve BMW IconicSounds Electric ile BMW Theatre Screen teknolojilerini dünyanın beğenisine sundu. Bu donanımlara ek olarak marka, iX modelinin en güçlü versiyonu olan BMW iX M60’ı ve bu otomobilde ilk defa kullanılan Digital Art Mode sürüş modunu da tanıttı.



Rengi Değişen BMW iX

CES 2022 fuarına damgasını vuran BMW’nin Flow – E Ink renk değiştirme teknolojisi, BMW iX modelinin üzerinde otomobil ve teknoloji tutkunlarına tanıtıldı. Otomotiv sektörüne yeni bir boyut getiren bu teknoloji, otomobilin dış yüzeyinin elektrik sinyalleriyle uyarılarak gövdenin istenilen rengi alabilmesine olanak sağlıyor. Değişken renk yelpazesi sayesinde BMW iX Flow daha verimli bir otomobil haline geliyor. Açık ve koyu renklerin güneş ışığını yansıtma ve soğurma özellikleri dikkate alınarak geliştirilen bu teknoloji, araç içi sıcaklığı hava şartlarına göre optimum seviyede tutabiliyor. Bu sayede otomobilin klima sistemi araç içini soğutmak veya ısıtmak için daha az efor sarf ederek enerji tasarrufu yapabiliyor.

Haberin Devamı



BMW IconicSounds Electric

Geleneksel motorlu otomobillerden tamamen elektrikli otomobillere geçiş, sessiz sürüş konforunu da beraberinde getiriyor. Günümüzde otomobillerin seslerini geliştirmek için çalışan mühendisler, bu yenilikle birlikte yeni dünyanın yeni seslerini yaratma fırsatına sahip oluyor. Tamamen elektrikli BMW modellerinde kullanılmak üzere geliştirilen BMW IconicSounds Electric, tercih edilen sürüş moduna göre farklılık gösteren motor sesleri çıkararak, markanın gelenekselleşmiş sürüşünü kullanıcıya yansıtıyor. Özel olarak geliştirilen bu teknoloji, BMW’nin tamamen elektrikli Gran Coupé modeli i4’te 2022’nin ilk yarısından itibaren kullanıma sunulacak.