Gazete Vatan Logo

“Akıllı” ticari lastikler tüm dünyaya Türkiye’den gidecek!

Prometeon Lastik Grubu yeni ticari lastik serisinin üretimi için Türkiye’yi seçti. Kocaeli’nde üretilecek “akıllı” ticari lastikler tüm dünyaya ihraç edilecek

“Akıllı” ticari lastikler tüm dünyaya Türkiye’den gidecek!

Prometeon Lastik Grubu ( PTG,) yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla yeni 02 ticari lastik serisini üretti.

İlk etapta EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nde satışa sunulan 02 Serisi’nin üretimi sadece grubun Kocaeli’ndeki fabrikasında gerçekleşecek. Akıllı kimlik ve sensör özelliklerine sahip ticari lastikler 160’dan fazla ülkeye ihraç edilecek. Halen yılda 1.5 milyon adet ticari lastik üretim kapasitesine sahip Prometeon Kocaeli tesislerinin kapasitesi de yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırımla 2023 sonunda 1.85 milyon adete çıkacak, istihdam sayısı artırılacak.

Kilometre performansı yüzde 10 artacak

Ticari lastik 02 Serisi’nin üretimi için 4 yıllık bir Ar-Ge süresinde 180 milyon km test gerçekleşti. Dönme direncinde tüm seride ortalama %18 iyileşme sağlanırken kilometre performansı ortalama %10 arttı. Dayanıklılıkta ortalama %20 gelişme ve düzenli aşınmada ortalama %10 artış sağlandı.


Lastik fiyatları yükselişte

Prometeon Türkiye, AFME (Afrika, Orta Doğu), Rusya, CIS (Orta Asya ve Kafkaslar) Bölgesi CEO’su Gökçe Şenocak navlun ve hammadde fiyatlarındaki artış sonucunda lastik fiyatların yükselişe geçtiğini belirtti. Tüketicilere bu maliyet artışını minimum yansıtmaya çalıştıklarını aktaran Şenocak bunun sonucunda Türkiye’deki Pazar paylarının yüzde 25’lere yükseldiğini vurguladı. Kocaeli’ndeki Prometeon tesislerinin grubun dünyadaki en verimli ve teknolojik fabrikalarının başında geldiğini kaydeden Şenocak 150 kişinin Ar-Ge’de olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi istihdam edildiğini belirtti. Şenocak ,”Prometeon, Superbike dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu’nun da sponsoru olduğunu duyurdu. 1996 doğumlu Türk pilot, 2021 yılında 6 kez dünya şampiyonu ve aynı zamanda kategorisinde bir efsane olan Jonathan Rea ile son turdaki mücadelesinin ardından şampiyonluğu kazanmıştı. Motosiklette dünyanın en iyi genç yeteneklerden biri olan Razgatlıoğlu, şampiyona boyunca kaskında Prometeon logosunu taşıyacak” diye konuştu,

Tyre Back sistemi

İtalya’daki tanıtımda açıklanan bir başka haber ise Tyre Back (Lastik Değiştirme) Programı oldu. PTG bu programla 02 Serisi lastik satın alan filolara %100 Prometeon kalitesi ile koruma sağlamayı taahhüt ediyor. Bu kapsamda üretim tarihinden itibaren 48 ay içinde yapısal kusurlara bağlı lastik hasarları yaşanması durumunda filo yeni bir lastik alma hakkına sahip oluyor. Prometeon’un Pro Management isebir merkezi faturalandırma sistemi. Pro Management ile filolar faturalama konusunda sadece PTG ile çalışırken SuperTruck ağındaki tüm bayilerden her zaman aynı fiyat, teklif ve koşullarla destek alabiliyor. Avrupa’daki seçili bayilerden oluşan bir yol yardım ağı sunmanın yanı sıra lastik hasarlarında 7/24 destek verebiliyor.

Haberin Devamı