Gazete Vatan Logo

Ödüllü sinemacı internetten destek arıyor

Bol ödüllü sinemacı internetten destek arıyor İlk filmi ‘Vücut’la önemli ödüller kazanan yönetmen Mustafa Nuri, 'Gerçek Gizlidir Filmleri' başlığı altında çekmek için hazırlandığı üç kısa filmi için online fonlama platformunda destek arıyor.

İlk filmiyle ulusal ve uluslararası festivallerde önemli ödüllere değer bulunmuş bir yönetmen Mustafa Nuri. İzlemişsinizdir ya da haberleri gözünüze çarpmıştır; ‘Vücut’ adlı bu ilk filmi vizyona girdiğinde epeyce konuşulmuştu. İnsan ruhunun doğasını sorgulamakla ilgilenen yönetmen ikinci uzun metrajlı filmi için kolları sıvayıp, Kültür Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu çeşitli kurumlara fon desteği için başvurduğunda zor bir durumla karşılaşmış. Bir telefon, bir e-mail, bir duyuru… İki yıl boyunca bakanlıktan, bir kuruldan, bir yapımcıdan haber beklemiş. İki yılın sonunda artık beklemekten, onay almaktan, önünü görememekten, çaresiz hissetmekten sıkılmış. ‘Bağımsız’ film denilen şeyin aslında pek de bağımsız olmadığını anlamış.

‘Gerçek Gizlidir Filmleri’ projesi böyle bir sürecin ardından ortaya çıkmış. “Kendi özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, kendi medyamızı yaratmak için kolları sıvadık. Dijital dünyada var olan, hızlı, heyecanlı ve her şeyiyle bağımsız filmler yapmayı kafaya taktık!”diyor Nuri.

Haberin Devamı

BAĞIMSIZ FİLMLERE DESTEK OLMAK İÇİN…

‘Gerçek Gizlidir Filmleri’, hazırlık ve gösterim aşamaları online platformda yürütülen bir proje. Üç kısa filmi kapsıyor. 60 günlük bir süre boyunca fongogo.com adresinden fon desteği bulacak, ardından çekilen filmler yine internet üzerinden herkese açık biçimde yayınlanacak. Bağımsız sinema yapmak isteyen Nuri’ye ve ekibine destek için bu adres üzerinden, 20 TL’den başlayan yardımlarda bulunabilirsiniz. Projeyi Nuri’yle birlikte, yapımcı olarak Ceylan Naz baycan ve Nuri Bilge Ceylan filmlerinin yapımcısı olarak tanıdığımız Zeynep özbatur yürütüyor.

‘GERÇEK’ YOKSA BİLDİĞİMİZ GİBİ DEĞİL Mİ?

‘Gerçek Gizlidir Filmleri’ başlığı altında çekilecek üç kısa filme gelince… En sıradan insanları en olağanüstü durumlarla biraraya getiren üç ilginç konu: Ruh ikizini arayan 40’lı yaşlarında bir adam, yaşlanmanın yasaklandığı bir ülkede yolun sonuna gelmiş bir kadın, bir kaza sonrası kadere kafa tutan bir adam... Kritik anlarda ‘gerçek’ bellediğimiz yalanlar suratımıza vuruluyor. Bıçak sırtı anlarda ‘gerçek’ bellediğimiz yalanlar suratımıza vuruluyor... Her hikayede gizlenen gerçekler sonunda ortaya saçılıyor!

Haberin Devamı