Gazete Vatan Logo

Kurtlar Vadisi’nin Tuncay’ı Osman Wöber kimdir? Ünlü oyuncudan acı haber!

Kurtlar Vadisi’nde Tuncay Kantarcı rolüyle tanınan Osman Wöber’den acı haber! Ünlü oyuncu Osman Wöber, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 62 yaşında yaşamını yitiren ünlü oyuncunun acı haberini yakın dostu Zafer Algöz duyurdu. Peki, Kurtlar Vadisi’nin Tuncay’ı Osman Wöber kimdir? Osman Wöber kaç yaşındaydı? İşte Osman Wöber’in hayatı!

Kurtlar Vadisi’nin Tuncay’ı Osman Wöber kimdir? Ünlü oyuncudan acı haber!

Kurtlar Vadisi’nin sevilen karakterlerinden Tuncay Kantarcı rolüne hayat veren Osman Wöber hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun vefatı sevenleri ve sanat camiasını yasa boğdu. 62 yaşında yaşamını yitiren Osman Wöber’in vefatını oyuncu Zafer Algöz duyurdu. Peki, Kurtlar Vadisi’nin Tuncay’ı Osman Wöber kimdir? Osman Wöber kaç yaşındaydı? İşte Osman Wöber’in hayatı!

OSMAN WÖBER KİMDİR?

Baba tarafından Avusturyalı olan Wöber, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.

1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. Goethe Enstitüsü bursuyla iki kez Almanya'nın çeşitli tiyatrolarında incelemeler yaptı, çalışmalarında bulundu.

2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosunun başına getirildi ve bu görevi 2009'a kadar sürdürdü. Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur'un yazdığı oyun olan "Kamyon"un yönetmenliğini yaptı.

Haberin Devamı

Oyunculuk kariyerinde tiyatronun yanı sıra birçok dizide rol alan Osman Wöber, "Öteki Taraf", "Organize İşler", "Cumhuriyet" ve "Sekizinci Saat"in de aralarında olduğu filmlerin oyuncu kadrosunda yer aldı.