Gazete Vatan Logo

Konuşanlar bitti mi, yayından kaldırıldı mı? RTÜK'ten flaş açıklama!

Konuşanlar yayından kaldırıldı mı, bitti mi? RTÜK 'Konuşanlar' isimli programda geçen diyaloglar nedeniyle geçtiğimiz günlerde program hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, incelemeyi “Bir sürü kanal ve programda olduğu gibi 'İnceleme başlattık.” İfadeleriyle duyurdu.

Konuşanlar bitti mi, yayından kaldırıldı mı? RTÜK'ten flaş açıklama!

Hasan Can Kaya'nın YouTube'da başladığı Konuşanlar programı izleme rekorları kırmasının ardından Acun Ilıcalı tarafından Exxen platformuna taşındı. Exxen'de yayın hayatına devam eden Konuşanlar programda geçen sinkaflı diyaloglar nedeniyle tartışmaların odak noktası olmuştu. Konuşanlar programı hakkında yapılan inceleme ile ilgili karar bugün açıklandı. Peki, Konuşanlar yayından kaldırıldı mı? RTÜK'ten açıklama geldi.

KONUŞANLAR BİTTİ Mİ?

kamuoyunda tartışmalara yol açan Exxen'in 'Konuşanlar' programı hakkında RTÜK'ten yazılı açıklama yapıldı: 

Programda mizahı aşan galiz ifadelerin, bir yapımda ağza dahi alınmayacak söylemlerin bulunduğunu tespit eden RTÜK, Türk toplumunun temeli olan ailenin fertlerinin de dahil edildiği ve cinsiyetçi unsurlar da içeren çok sayıdaki küfür ve argo kelimelerin ekranlara yansıtılmasının yayıncılık ilkelerine aykırı olduğu kanaatine vardı.

Kitle iletişim araçlarında sıkça duyulan argo/küfür kullanımının zaman içerisinde bireyler tarafından kanıksanabileceği ve meşrulaşabileceği sonucuna varan Üst Kurul üyeleri, 6112 sayılı Kanunda yer alan, 'Yayın hizmetleri, ….. Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.' ve 'Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez.' hükümlerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Exxen'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uygulad

Haberin Devamı