Gazete Vatan Logo
Magazin Sosyete o müdürü konuşuyor

Sosyete o müdürü konuşuyor

Geçtiğimiz günlerde Chanel Nişantaşı'nda usulsüz satış yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan mağaza müdürü Ayşin Çambol, bu kez de Louis Vuitton'da işe başladı!

150 BİN DOLAR ALDILAR

Skandal; Chanel'in Türkiye'deki ilk mağaza müdürü Cangül Soydemir Avdan'ın açtığı davayla ortaya çıkmıştı. Chanel'in, 2012'de 150'şer bin dolar 'sus payı' ödeyerek iki yöneticinin, kurumla ilişkilerini kestiği iddia edilmişti. Ancak son günlerde cemiyet hayatı; Chanel'deki olayda ismi geçen ve yedi yıl hapis istemiyle yargılanan Ayşin Çambol'un, Louis Vuitton'un Nişantaşı'ndaki mağazasında çalıştığının fark edilmesiyle yeniden sarsıldı. Bir süredir mağazada görev yapan yöneticiyi görenler, 'Ya aynı olay buraya da sıçrarsa' endişesi yaşayarak mağazadan alışveriş yapmaktan vazgeçmiş. Louis Vuitton Türkiye ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Ayşin Çambol mağazamızda çalışıyor. Devam eden hukuki bir süreç ve şahsi bir dava olduğu için yorum yapamayız!"

7 YIL HAPİSLE YARGILANIYOR

Chanel'deki usulsüz işlemlerin ortaya çıkmasını sağlayan Avukat Azim Çiğil, şunları söyledi: "Tüm Avrupa'daki mağazaların sorumlusu Greogire Mishel Francois Collignon yeminli ifade verdi. Collignon, bu ifadesinde, 'Güzel bir çek mukabilinde karşılıklı anlaşarak sözleşmesini fes ettik' dedi. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı geçen Mayıs ayında iddianeme hazırladı. İlk duruşması önümüzdeki Eylül ayında yapılacak olayla ilgili, Ayşin Çambol ve diğer sorumlular, 'kaçak eşya getirmek ve talimat vermek'le suçlanıyor. Sanıklarla ilgili dört yıldan yedi yıla kadar hapis isteniyor. (SABAH)

Haberin Devamı