Gazete Vatan Logo
Magazin Son dakika... Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

Son dakika... Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

Sanat dünyasının acı günü. Türk sinemasına damga vuran, yüzlerce filmde rol alan Cüneyt Arkın 85 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus’ta bulunan özel bir hastanede tedaviye alındı. Eşi ve yakınları hastaneye koştu. Tüm müdahalelere rağmen usta sanatçı Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi. Yeşilçam anılarını sosyal medya hesabında takipçilerine anlatan Cüneyt Arkın, son paylaşımını 19 Haziran Babalar Günü'nde yapmıştı.

Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Arkın 1937 yılında doğdu. Kimliğinde Fahrettin Cüreklibatur yazıyordu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Arkın'ın vefat ettiği hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital'da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın'ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz."

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Usta isim Arkın'ın cenaze programı belli oldu. Arkın için Perşembe günü saat 10.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenleneceği, ardından usta oyuncunun Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Arkın, Eskişehir'in bir köyünde doğdu, yokluk içinde büyüdü. Çok çalışkandı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Doktor oldu.

Haberin Devamı

1963 yılında "Artist" dergisinin düzenlediği sinema artisti yarışmasına girdi ve birincilik aldı. Kariyerindeki dönüm noktası 1963'te askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü'nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu.

Askerlik bitince, 1964'te Halit Refiğ'in "Gurbet kuşları" filmiyle sinemaya adım attı.1964'te Tıp Fakültesi'nde tanıştığı Güler Mocan ile evlendi, 1966'da kızları Filiz canlı dünyaya geldi.

Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasıyla Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ile onlarca filmde rol aldı.

Romantik filmlerle tanındı ancak asıl ününe Malkoçoğlu filmiyle ulaştı. Malkoçoğlu bir seriye, Arkın da aksiyon filmlerinin bir numaralı aktörüne dönüştü. Dublör kullanmayı seyirciyi kandırmak olarak görüyordu bu nedenle filmlerinde dublör kullanmadı, hayatını hiçe saydı. Onlarca adamı yıktığı dövüş sahneleri izleyicilerin akıllarına kazındı.

 

Arkın, 1970 yılında ikinci kez evlendi. Murat ve Kaan isimli iki oğlu dünyaya geldi. Murat Arkın da babasının izinden gitti ve oyuncu oldu.

Haberin Devamı

SEVENLERİ YASA BOĞULDU

Usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın vefatı sevenlerini yasa boğdu. Ünlü isimler Arkın'ın ardından duygularını dile getirdi.

Orhan Gencebay - CNN TÜRK

Hepimizin başı sağ olsun. Çok değerli bir sanatçıydı, izler bıraktı ve bırakacak. İstisna biriydi. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok eski arkadaştık. Neticede son zamanlarda hastaymış. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Sinemamıza gelen atraksiyonları ile kimsenin yapamayacağı sahneleri yapmıştır. Kendisiyle Film de çektik. Birçok anımız var. Çok da güzel şeyler yaşadık. Değerini bir çok nesil iyi bilir. Ben bir sanatçı dostu olarak anlatabilirim. Çok da yakışıklı biriydi. Dünya sahasına rahatlıkla çıkabilecekti.

Türker İnanoğlu

32 tane film çektik beraber. Çok yakındık. Çok üzüldüm. Kendini çok yıprattı. Kendini çok yıprattı Cüneyt... Ne diyeceğimi şaşırdım. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Çocuklarının ve eşinin başı sağ olsun. Kara Murat'ı çekerken set arasında top oynarken göğsüne top çarptı. Nefes alamaz hale geldi. Suni teneffüs yapıldı. Beraber Roma'da film çektik. Devamlı yurtdışında çalışmalar yaptık. Devamlı beraberdik. Cüneyt dublör kullanmadan çalışırdı. Eli, kolu her şeyi sakattı. Dinlemezdi. 'Dublör yapar' derdik. 'Yok ya ben yaparım' derdi. O tıbbiyeden çok iyi dereceyle mezun olmuş bir doktordu. Sinemaya girdi. Doktorluk yapmayacağını söyledi. Sinemada yürüttü hayatını. Kaderini kendi çizdi. Ne diyebilirim başka? İçki içiyordu bir ara. Sonra onu da bıraktı. Kötü bir alışkanlığı yoktu. Çok şaşırdım ben. Ben sinemanın en eskisiyim. Türk sinemasına gelmiş geçmiş en iyi jöndü Cüneyt. Hepsiyle çalıştım. Cüneyt bir numaraydı. Geçenlerle de kalanlarla da. İnsanlar giderken durup Cüneyt'e bakarlardı. Öyle fiziki bir durumu vardı.

Haberin Devamı

Atilla Dorsay 

Şu an öğrendim çok üzüldüm. O kadar yakışıklı bir adamdı ki Yeşilçam'ın büyük yıldızıydı. Dört Yapraklı Yonca ile filmler çevirdi. Ben en çok onu Türkan Şoray ve Filiz Akın ile olan filmleriyle hatırlıyorum. Bir stardı, bir star olmanın bütün gerekliliklerini yerine getirdi. Eşine sağdık bir eşti. Aşk filmlerinde de rol aldı, aksiyon filmleriyle bütünüyle bir sanatçıydı.

Haberin Devamı

Serdar Gökhan

Çok ince ve yufka yürekli bir insandı. Her şey dilindeydi. Karşılıklı rol yaptığımız zaman daha iyi rol yapma derdindeydik. Yolda öğrendim, yıkıldım. Dilim damağım kurudu. Tekrar başımız sağ olsun diyorum.

Nebil Özgentürk

Halkın dertlerini gerektiğinde Sinema yapımcılarına zorlatan ama tabii ki Kara Murat gibi Karaoğlan gibi hala çok seyredilen kahramanvari filmlerinde de bulunmuş çok özel bir karakterdi Cüneyt Arkın. Gerçekten hayatı bir belgesel konusu, onun için de bu kadar konuşuyoruz. Çok hoş bir yüzü var Cüneyt Arkın'ın, o dönem sinemamız zaten yeni bir jön arıyor. Binlerce başrol oyuncusu var önümüzden geçen, samimi söylüyorum inanın bir Cüneyt Arkın efsanesini bulamayabiliriz. O zor koşullarda halkın kalbine yerleşmiş, biz ülke gibi bir insanı kaybetmiş bulunuyoruz. Cüneyt Arkın'ın yaptığı her şey olay olur hala, bu insanlar çok büyük bir mücadele başlattılar.

Ayla Algan

Hiçbir dublör kullanmadı. Ne yaptıysa hep kendi çalışırdı. Biz bayram yapardık iki gün o hep çalışırdı. Hollywood'da onun gibi güzel adam yoktu. Cüneyt, Alain Delon'dan daha iyi oyuncuydu. Hiç güzelliğine bakmıyordu. Kendi tekniğini oluşturdu. Rollerini kendi yarattı. Hiç kimseye muhtaç değildi. Dönem de moderni de oynuyordu, sokak çocuğunu da oynuyordu Arkın çok iyi oyuncuydu. Sırayla gidiyoruz. O 85 ben 86'yım. Herhalde ben de gideceğim. Ben öğrencilerime de söylüyorum . Çok seviyorsanız bu işi yapın. Şöhret olmak için yapılmaz, bir kere yaparsın sonra seni unuturlar. Yapılacak iş değil. Ne anan kalıyor ne baban, ne çocuğun... Dedikodular çıkıyor seni bozmak için... Aileni korursan yaşarsın. Cüneyt de öyleydi. Ailesini korudu. Cüneyt ağır işçiydi. Kendi tekniğini oluşturdu. Kimseye muhtaç değildi. Her oyunu oynuyordu. Dönem de oynuyordu, zengin adamını da oynuyordu, sokak çocuğunu da oynuyordu... O güzellikle. Oğlunu gönderdi bana. 'Kendin mi istiyorsun, baban istiyor' diye mi dedim. 'Biraz öyle' dedi. 'Yapma oğlum' dedim. 'Cüneyt Arkın'ın oğlusun diye yapma' dedim. Miras ev bark değil, yetiştirdiğin evlattır. Şimdi bunlar genç çocuklara öğretiliyor. O kendi öğreniyordu. Hep beden çalışması Cüneyt'inki. Çok iyi oyuncuydu.