Gazete Vatan Logo
Magazin Plaj keyfi eksik kalmasın!

Plaj keyfi eksik kalmasın!

Plaj keyfi eksik kalmasın!

Kim ne derse desin, tatil deyince ilk akla gelen deniz-kum-güneş üçlüsü oluyor. Bu keyifli kombinasyonu gönlünüzce, olabildiğine yaşamak içinse bazı şeyler gerekiyor. Formsante, bu ay ünlü isimlere plaj çantalarının vazgeçilmezlerini sordu. Kimi kitabından, kimi şapkasından ayrı kalamadığını söyledi...

- Demet Şener Kutluay

Şapkasız çıkmam!

“Kendim ve çocuklarım için iki farklı plaj çantam oluyor. Yanımda mutlaka yedek bikini, koruyucu güneş kremi, hasır şapka, güneş gözlüğü ve lipstick bulunduruyorum. Asude’nin ‘Pabucumun Ajanı’ adlı kitabı okuyorum. Saçlarımın deniz suyu ve güneşten korunması için de Kerastase’in koruyucu yağını kullanıyorum.”

- Şebnem Özinal

Çanta değil bavul

“Deyim yerindeyse plaja bavulla iniyorum. Hem kendim hem de kızım Ayşe için gerekli her şeyi yanıma alıyorum.

Plajda mümkün olduğunda kısa tiyatro oyunları okumaya çalışıyorum. En sık Dario Fo’nun oyunlarını tercih ediyorum.

Ayrıca güncel dergilere de bakıyorum. Bunun dışında kendim için La Roche-Possey’in güneş koruyucusu, after sun, dudak kremi, saçım için Kerastese yumuşatıcı sprey, kızım için de Mustela’nın güneş koruyucu

Haberin Devamı

kremini kullanıyorum. Çantamda yedek bikini ve kıyafet, peştemal, deniz gözlüğü ve deniz ayakkabısı ile uzun kollu tunik ve şapka oluyor. Kızımın oynaması için oyuncak, kitap ve balık ağı ile kendi tablet bilgisayarım ve yedek batarya da çantamın olmazsa olmazları...”

- Özge Ulusoy

Kendi tasarımlarımı kullanıyorum

“Güneşin ve denizin bedenimi yıpratmaması için St. Barth güneş kremi, Burt Bee’s dudak koruyucusu ile Kerastese saç kremi kullanıyorum. Ayrıca kendi koleksiyonum olan Different Codentry by Özge Ulusoy’dan yedek bikini ve plaj tunikleri ile yuvarlak güneş gözlüğümü de mutlaka yanıma alıyorum. Bu yaz ki favori kitabım ise Kürşat Başar’dan Yaz!

- Pınar Aylin

Geç saatte güneşe çıkıyorum

“Cildim hassas olduğu için güneşe çıktığımda Shiseido’nun yüksek koruma faktörlü göz altı kremini kullanıyorum. Vücudum için koruma faktörlü ürünler kullanmak yerine ise plaja saat 16.00’dan sonra gitmeyi tercih ediyorum. Ayrıca Mac’in suya dayanıklı, stick şeklindeki pratik bronzlaştırıcısını kullanıyorum. Yanımda mutlaka yedek bikini, taşınabilir batarya ve güneş gözlüğüm oluyor. Son günlerde Uğur Koşar’ın ‘Allah de Ötesini Bırak’ adlı kitabını okuyorum.”

Haberin Devamı

- İpek Tanrıyar

En çok yüzümü koruyorum

Yüzüme Shiseido nun ikili güneş koruyucu ve renklendirici

ürünlerini kullanıyorum.

Çillerim olduğu için bu ürünleri sürmeden güneşe çıkamıyorum. 30-55 faktör arası olanları tercih ediyorum. D udağım için 50, vücudum için de 15 faktör kullanıyorum. Mutlaka yedek mayo taşıyorum çünkü deniz sonrası asla ıslak mayoyla oturmuyorum. B unun dışında yanımda güneş gözlüğü, şapka, tablet ve yedek batarya bulunduruyorum. Bugünlerde Ahmet Ümit in Sultanı Öldürmek adlı kitabını okuyorum.