Gazete Vatan Logo
Magazin Özbeğen’in mirası mahkemelik

Özbeğen’in mirası mahkemelik

Tüm mirasını Türk Eğitim Vakfı’na bırakan Ferdi Özbeğen’in, 17 yıl önce evlat edindiği Hilmi Özbeğen’in vasiyetinin iptali için açtığı davada şarkıcı Fedon da ifade verdi.

Özbeğen’in mirası mahkemelik

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada şarkıcı Fedon Kalyoncu tanık olarak dinlendi. Fedon, hayatını kaybeden Ferdi Özbeğen’i arkadaşı olması nedeniyle yaklaşık 20 yıldır tanıdığını belirterek, “Davacı Hilmi Özbeğen, merhumun evlatlığıdır. Ben vefatının son bir haftasına kadar Ferdi Özbeğen’le birlikteydim. Ancak son gününe kadar akli melekeleri yerindeydi. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Vasiyetnamenin yapıldığı 2008 yılında da akli melekesi yerindeydi. Sahneye çıkıyordu. İşlerini kendisi görüyor ve ticari hayatına devam ediyordu. Herhangi bir anormalliği yoktu. Sadece kanser hastasıydı ve tedavisini görüyordu” dedi. Mahkeme davalı vakıf avukatına süre vererek duruşmayı erteledi.

Merhum sanatçı, tüm mal varlığını TEV’e bıraktı. 1999’da evlat edindiği oğlu Hilmi Özbeğen de mirastan pay alamadığını öğrenince Türk Eğitim Vakfı’na mirastan hak almak için dava açtı.