Gazete Vatan Logo

'O ikisinin olduğu yerde ben olmam'

A Haber'de yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programında Ahmet Türk krizi çıktı. Ahmet Türk Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir'in sunduğu A Haber'in siyaset tartışma programı "Yüzde 100 Siyaset"e davetli olan Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk yayına 5 dakika kala 'örgüt bu kadro ile programa katılmamı istemiyor' diyerek yayına katılmaktan vazgeçtİ.Sosyal medyada Ahmet Türk ve Kemal Burkay bir anda Trend Topic oldular. Sosyal medyada konuyla ilgili Binlerce sert mesaj yayınlandı

'O ikisinin olduğu yerde ben olmam'

A Haber'de yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programında Ahmet Türk krizi çıktı. Ahmet Türk, Kemal Burkay ve Mehmet Metiner'in konuk olduğu programa katılmaktan son anda vazgeçti.

BDP MESAJ YAYINLADI

BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk'ün programa çıkmasını A Haber'in engellediğini iddia ederken; BDP'nin resmi Twitter sayfasından yayınlanan mesajda, Kemal Burkay ve Mehmet Metiner'in Ahmet Türk'ün bilgisi dışında programa alınması nedeniyle, Türk'ün yayından çekildiği açıklandı.



O İKİSİ VARSA BEN YOKUM

Bunun üzerine A Haber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er iki gündür tanıtımın ekranlarda dönmesine rağmen Ahmet Türk'ün, BDP tarafından yayına çıkarılmadığını ileri sürdü.
Twitter'da yayınlanan mesajlar üzerine açıklama yapan programın moderatörü Sevilay Yükselir ise Ahmet Türk'ün Mehmet Metiner ve Kemal Burkay'ı görünce "O ikisinin olduğu yerde ben olmam" diyerek programa katılmadığını ifade etti.
A Haber ekranlarında günler öncesinden yayınlanan jeneriğinde ise AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer, yazar Kemal Burkay ve Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün konuk olacağı duyurulmuştu.



AHMET TÜRK; KÜRT SORUNUNU BİTİRMENİN İKİNCİ YÖNTEMİ, BÜTÜN KÜRTLERİ ÖLDÜRMEKTİR

MARDİN Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürt sorununun çözümü iki iki yöntem olduğunu söyledi. Türk, Bunlardan biri adil, eşit hak ve hukuka dayanan bir yaklaşım göstermektir. İkincisi de bütün Kürtleri öldürmektir" dedi.

Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında Kürt sorununun çözümüne yönelik açıklamalarda bulunan Ahmet Türk, hükümeti eleştirdi.

Kürt’lerin özgürlük mücadelesi ve taleplerinin devam ettiğini belirten Ahmet Türk şunları söyledi:

"Sayın Başbakan şunu çok iyi görmeli ki Kürtler bir halktır. Bir halk olmanın bilinciyle bugün siyaset yapıyor, mücadelesini sürdürüyor. Eğer gerçekten bu Kürt sorununu çözmek istiyorsanız veya Kürt sorununu bitirmek istiyorsanız, bunun iki yöntemi vardır. Bunlardan biri adil, eşit hak ve hukuka dayanan bir yaklaşımı göstermektir. İkincisi de bütün Kürtleri öldürmektir. Başka bir şey yoktur. Eğer Kürtlerin anne karnındaki çocuklarını bile öldürmeseniz, Kürtler yarın yine özgürlük mücadelesini verecek ve Kürt sorunun olduğunu dile getirecek. Bunun için ’Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimin sorunu vardır’ gibi bir yaklaşım gerçekten ahlaki değil. Gerçekten bilimsel değil, sorunun çözümüne asla ve asla katkı sunmayacaktır."

’KÜRTLERİN MÜCADELESİ 4 AYRI DEVLETİ İLGİLENDİRİYOR’

Kürt’lere birlik ve beraberlik çağrısı yapan Ahmet Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kürt’lerin mücadelesi sadece Türkiye’deki Kürt’leri ilgilendirmiyor. Dört ayrı devleti ilgilendiriyor. İran, Irak, Suriye’yi ve Türkiye’yi ilgilendiriyor. O zaman Kürtler bunu görerek, daha güçlü bir ittifak ve diyaloğu geliştirerek karşılama gibi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Ana muhalefet partisi ile iktidar partisi arasında bazı görüşmeler yapıldı. Artık farklı bir yaklaşımın ortaya konulması noktasında bir tartışma yürüyor. Dikkatle izliyoruz. Tabi ki bizim amacımız üzümü yemek. Sayın Başbakan ise bağcıyı zindana atarak üzüm yemeğe çalışıyor."

Haberin Devamı