Gazete Vatan Logo
Magazin O iddiaya yanıt geldi!

O iddiaya yanıt geldi!

Senaryo çalıntı mı?

O iddiaya yanıt geldi!

Yılmaz Erdoğan başrolünü Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat'ın paylaştığı "Kelebeğin Rüyası" isimli filminin senaryosunun Hikmet Bila'nın "Kömür Kara" isimli senaryosundan çalıntı olduğu iddiasına yanıt verdi. Erdoğan, yazılı açıklamasında şu satırlara yer verdi:
O iddiaya yanıt geldi

"Kelebeğin Rüyası yedi yıldır üzerinde çalıştığım bir senaryodur. Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun gerçek hayatlarından esinlenerek yazılmış özgün bir senaryodur. Merhum Hikmet Bila'nın yazdığı senaryodan kısa bir zaman önce sayın Fikret Bila vasıtasıyla haberim oldu. Bu arada bizim prodüksiyon çoktan başlamış ve çekim sürecine girilmişti.

Hatta sayın Fikret Bila ağabeyinin Onur ve Uslu ile gönül bağı olduğunu ve bu çalışma için çok emek verdiğini, bu nedenle ismi bizim filmin jeneriğinde bir biçimde anılırsa çok memnun olacağını söyledi. Biz de bu isteği sevgi ve saygıyla karşıladık. İki senaryo arasında gerçek hayat hikayesi olmasından ötürü varolması kaçınılmaz doğal benzerlikler dışında hiçbir ilişki yoktur. Baran Bila'nın senaryonun 'bazı yapımcılara' gönderildiği yolundaki şüphe uyandırıcı imasının bizimle bir ilgisi yoktur.
Zaten Hikmet Bila gibi değerli bir yazar bizim düşündüğümüz gibi bir senaryo yazmış ve bize göndermiş olsaydı seve seve o senaryoyu çekerdik ve ben bu öykü üzerinde yedi uzun yıl çalışmazdım. Şairlerin anısına büyük emeklerle yapılan bir işe daha şimdiden gölge düşürebilecek açıklamalardan kaçınılması en büyük ricamızdır." (Millyet)

Haberin Devamı