Gazete Vatan Logo
Magazin Mahsun Kırmızıgül'ün Hilmi Topaloğlu anısı! 'Ben Diyarbakırlıyım'

Mahsun Kırmızıgül'ün Hilmi Topaloğlu anısı! 'Ben Diyarbakırlıyım'

Yıllarca sahnelere ara verip, yönetmen koltuğunda oturduğu ve oyuncu kadrosunda yer aldığı filmler ile sinema sektöründe boy gösteren Mahsun Kırmızıgül, geçtiğimiz günlerde İzmir’de hayranlarıyla buluştu. Balçova'da bir eğlence mekanında sahne alan sanatçı, şarkılarını sevenleriyle birlikte seslendirdi. 1 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybeden Hilmi Toplaoğlu'dan 'yıldız avcısı' diye bahseden Kırmızıgül, ünlü müzik yapımcısı ile bilinmeyen bir anısını da anlattı.

Mahsun Kırmızıgül'ün Hilmi Topaloğlu anısı! 'Ben Diyarbakırlıyım'

İzmir konserinde, sinemaseverlerle 3 Şubat’ta buluşacak ‘Prestij Meselesi’ filminin fragmanından bir bölümü izleten Mahsun Kırmızıgül’e, İzmirliler beğenilerini dakikalarca alkışlayarak gösterdi. Sahnelere yıllar sonra geri dönen şarkıcı, duygularını şöyle ifade etti: İzmir konserinde, sinemaseverlerle 3 Şubat’ta buluşacak ‘Prestij Meselesi’ filminin fragmanından bir bölümü izleten Mahsun Kırmızıgül’e, İzmirliler beğenilerini dakikalarca alkışlayarak gösterdi.

Sahnelere yıllar sonra geri dönen şarkıcı, duygularını şöyle ifade etti:

Artık insanlar aileleri ve çocuklarıyla geliyorlar. Bu çok hoşuma gitti. Benim bıraktığım dönemlerde gerçekten gece yaşantısı böyle değildi. Bodrum’da sahneyi bırakma kararı aldım. O dönem gerçekten çok kötüydü. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü’nden mezun birisiyim. Saat 02.00 sıralarında bir adam 'Kardeş şu şarkıyı okusana' dedi. Mikrofonu bıraktım o gün ve 'Ben film yapacağım' dedim. Ama şimdi görüyorum ki çok güzel, inanılmaz bir atmosfer var. İyi ki gelmişim, iyi ki sizlerle karşılaşmışım.

Haberin Devamı

"BERGEN YANIMA OTURDU, GÖZLERİMİ SİLDİ"

Konserin bir bölümünde şarkıcı Bergen’le nasıl tanıştığını anlatan Kırmızıgül, "Yenikapı sahilinde bir gazinodayız. O gece sazlar çıktıktan sonra çok güzel bir kadın çıktı sahneye. O kadının gözünde korsan bandı vardı. Yapımcıya sorduğumda sevgilisinin yüzüne kezzap attığını öğrendim. Duyunca çok üzüldüm. O kadar güzel bir sesi vardı ki sahnenin kenarında ağlamaya başladım. Geldi yanıma oturdu ve gözlerimi sildi. Bütün parçayı yanımda okudu. Sonrasında beni sahneye çıkardı. Bu kez ben söyledim, o ağlamaya başladı. Sonra gözündeki yaşları sildim. Bana 'Sakın sahneyi bırakma, çok güzel bir sesin var, mutlaka oku' dedi. Benim o gün dinlediğim kadın Bergen’di. Bugün yeryüzünde tüm şiddet gören kadınlar için Bergen şarkılarını seslendireceğiz” şeklinde konuştu.

"ALTI KASET YAPMIŞTIM, HİÇBİRİ TUTMAMIŞTI"

Eski kliplerinden örnekler gösteren 53 yaşındaki sanatçı, yapımcı Hilmi Topaloğlu’ndan da bahsetti. Topaloğlu’yla Unkapanı’nın merdivenlerinde iki aylık bebeğine süt parası bile götüremediği bir zamanda tanıştığını anlatan Kırmızıgül, o dönemde altı kaset yaptığını ve hiçbirisinin tutmadığını söyledi.

Haberin Devamı

"BU KLİPTE TANGO VE FLAMENKO YAP"

Basamaklarda ilk tanıştığı anda Topaloğlu’nun kendisine 'Sen bir starsın' dediğini, o gün sadece ona güldüğünü anlatan şarkıcı, Hilmi Topaloğlu'ndan 'İmaj maker, bir yıldız avcısı' diye bahsetti.
O yıllarda ‘Bebeğim Benim’ klibini çekerken, Hilmi Topaloğlu 'Türkiye’de yeni bir çağın başlangıcı bu. Kliplerde farklı şeyler yapalım' dedi. Özel televizyonlar yeni kurulmuş. Türkiye artık çok sesliliğe geçmiş. 'Sen bu klipte tango ve flamenko yap' dedi. 'Sen İspanyolsun' dedi. 'Ben Diyarbakırlıyım' dedim. O klip çekildi ve çok konuşuldu.