Gazete Vatan Logo
Magazin İstanbul'un en moda erkekleri!

İstanbul'un en moda erkekleri!

İstanbul'un en moda erkekleri!

İstanbulda her sene Mart ayı şüphesiz tüm moda sektörü ve ziyaretçiler için en beklenen ve en stil bahar zamanı. Bu sene Karaköy Antrepo 7’deki beş gün boyunca süren ve yine Mercedes-Benz ana sponsorluğunda gerçekleşen İstanbul Moda Haftası rüzgar gibi geçti! Türkiye’de erkek modasına yön veren başarılı ve önemli tasarımcıların yeni kreasyonlarına göz atacağız. Bu yıl yine tasarımcı Emre Erdemoğlu’nun defile konsepti ve stil danışmanlığını üstlendim. Benim için çok heyecanlı, renkli ve verimli geçti...

Tween

Has tavırlar

TWEEN 2015-16 Sonbahar-Kış koleksiyonunda gelenekselin en iyisine sadık kalarak bizi kendilerine has tavırlarıyla epey etkiledi doğrusu. Geleneksel paltolar koleksiyona lüks bir tat katarken, ince isçilikle dokunmuş trikolar, atkılar ve takımlar gelecek kışı müjdeledi. Siyah, bej, gri ve mavi bu sezonki gardırobunda hakimiyet kurarken bu monoton renk tonlarında bile bir tazelik hissedildi.

Niyazi Erdoğan

Matimatiksel denge

Niyazi Erdoğan’ın 2015-16 Sonbahar/Kış koleksiyonuna İlhan Koman’ın matematiksel araştırmalarının yansıması olan Sonsuzluk Heykeli ışık tuttu. Siyahlara eşlik eden griler ve maviler sonsuzluk heykelinin izdüşümleri olarak kumaşlara yansıyarak desenleri oluşturdu. Bol pantolonlar, kareli palto ve kısa montlar, baskılı süvetler ve Oxford tipli ayakkabılarla koleksiyon hızla kış sezonuna giriş yaptı.

Haberin Devamı

Serdar Uzuntaş

İngiliz asaleti

Serdar Uzuntaş’ın 2015-16 Sonbahar/Kış koleksiyonunda Londralı centilmen esintisi hakimdi. İşlenmemiş denim, koton ve yıkanmış ipek satenin özel teknikleri kullanılarak sezon renklerinden lacivert, eflatun, yeşil, bordo, ekru, gri ve siyah kullanıldı. Koleksiyon içinde en göze çarpan spor ayakkabılar, deri eldivenler, ton sür ton takımlar ve kaşmir paltolar oldu.

Affair

Rahat şıklık

Erkek giyim markası Afffair, doğanın güzelliklere ve desenlerine bolca yer verdi. Koleksiyonda lüks görünümlere sahip pirarucu derisi ve yarı değerli taşlar gibi zengin materyaller öne çıktı. Siyah, beyaz ve gri tasarımların ana renklerini oluştururken haki, kahverengi ve bej gibi doğal renkler de koleksiyonu tamamlayan renkler oldu.

Haberin Devamı

Emre Erdemoğlu

İtalyan hakimiyeti

Emre Erdemoğlu’nun koleksiyonu ‘Mengütay’ yani ‘ölümsüzleşmiş kimse’ adını taşıdı. Tasarımcı ağırlıklı olarak örme ceketler, deri ve yün yelek ve kabanlar, kaşmir palto ve trençkotlar gibi güçlü parçalarla esti. Renklerin koleksiyon içindeki uyum dengeleri ustacaydı.

Les Benjamins

Uzay askerleri

İstanbul merkezli lüks spor giyim markası Les Benjamins, Space Soldiers adındaki koleksiyonla karşımıza çıktı. Galaksiler arası hayali bir yolculuğu, Osmanlı kültürel ve mimari motiflerinden ilham alarak oluşturuldu. Koleksiyonun monokrom renk paletinde siyah ve gri dışında özelikle koyu deniz mavisi ve bordo tonları çok dikkat çekti.

Moda kulisi

- En çok dikkatimi çeken bu sene özelikle ünlü ve stil sahibi erkeklerin tekrar modaya yakın ilgi göstermesiydi. Hepsi erkek modasını yakından takip etti.

- Emre Erdemoğlu defilesinin finalinde Tülin Şahin podyuma çıkarken, aynı defilede fotoğrafçılar Bennu Gerede ve Koray Erkaya’nın ikiz çocukları Dilan ve Daren de yürüdü. Moda haftasının en genç modelleri oldular. Daha 15 yaşındalar!

Haberin Devamı

- Affair markasının defilesine dünya şampiyonu boksör Çağan Atakan Arslan çıkarken, dünya moda sektöründen ünlü modeller Simon Adde ve Isha Blaaker de yürüdü.

- Beş gün boyunca bazı insanların adeta kostümcü dükkanından fırlayıp Cadılar Bayramına katılıyormuş gibi giyinmelerine hiçbir anlam veremedim. Bu anlamda büyük ölçüde stil fiyaskosuyla yine karşılaştım.

- Bazı defileler assolist edasıyla çok geç saatte başladı, bunu bir an evvel daha erken bir saate almaları artık şart.

Gece defile izleme kabul edilir bir şey değil!