Gazete Vatan Logo
Magazin İnci Taneleri ilk bölümüyle nefes kesti! Dilber duygularını itiraf etti

İnci Taneleri ilk bölümüyle nefes kesti! Dilber duygularını itiraf etti

Başrollerini Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün paylaştığı 'İnci Taneleri' dizisi ilk bölümüyle ekranlara geldi. Soluksuz izlenen bu bölümde, Azem Yücedağ hapishaneden çıktı, çocuklarının peşine düştü. Dilber artık içine sığmayan duyguları ifade etti. Zahir ve yakınları Azem'e saldırdı. Sürükleyici ilk bölümün ardından 2. bölümün ilk fragmanı da yayınlandı. İşte detaylar...

Başrollerinde Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün paylaştığı, kadrosunda Selma Ergeç, Kubilay Aka, Güven Kıraç ve Yasemin Baştan'ın yer aldığı 'İnci Taneleri' dizisinden öne çıkanlar şu şekilde:

AZEM YÜCEDAĞ TAHLİYE OLDU

Azem Yücedağ açık cezaevine geçtikten sonra bazı mahkum arkadaşları ile beraber tarım işçiliği yapıyormuş. Tahliye gününde Azem'i tüm koğuş arkadaşları beraber uğurladı. Azem arkadaşlarına doğru dönerek yanlarından ayrılmadan önce, "Burası değişikmiş. Bir gün hepiniz inşallah bu çizgiyi geçeceksiniz merak etmeyin ama ümit ediyorum ki bambaşka bir insan olarak. Burası açık cezaevi buraya gelmeyi başardığınıza göre bundan sonrasınıda yaparsınız. Değişin arkadaşlar, değişin ki Allah kurtarsın" ifadelerini kullandı.

EŞİNİN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Azem hapisten çıktıktan sonra vefat eden eşi Hande'nin mezarına geldi. Eşinin mezarında içini döken Azem mezar başında başka bir isimle çıkarttığı kitabından Fail şiirini okudu. Eşine çocuklarını bulacağına söz verdi.

FAİL

Senin aşkın değil sadece
Failin olmak da varmış
Bir gün öylece
Durup dururken
Hiç alamet yokken ortada
Kıyamet de koparmış
Meğer seninle her günümüz
Bir cennette geçermiş
Meğer senden sonra zaman
Yaşamak pahasına ölmekmiş
Şimdi yattığım ranzam
Senin mezarın kadarmış
Senin aşkın değil sadece
Failin olmak da varmış

Haberin Devamı

KASIM GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Azem çocuklarını bulmak için yurt müdürüyle konuşmaya gitti. Müdür bir avukat bulması gerektiğini ancak mahkeme yoluyla çocuklarına ulaşabileceğini söyledi. Azem sonra arkadaşı Kasım'ın sahibi olduğu eczaneye gitti. Kasım, Azem'i görünce çok mutlu oldu neden ona haber vermediğini sordu. Azem içeri düştüğünde zaten onun için çok uğraştığını bu yüzden zahmet ettirmek istemediğini ifade etti. Kasım'la beraber yemek yemeye giden Azem masada arkadaşına hayallerinden bahsetti. Kasım, Azem'i dinlerken göz yaşlarını tutamadı.

AZEM'İN HAREKETİ DİLBER'İN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Zerre otel çalışanı İzzet'e küfrederek içeri girdi. Azem, sürekli küfreden Zerre'den çok rahatsız oldu. Yanında oturdu elindeki bıçağı aldı. Zerre'yi uyardı. Zerre'de dediklerini dinleyeceğini söyledi. Azem'in bu hareketi ve konuşması merdivenden inen Dilber'in dikkatini çekti. Dilber, Zerre'den fotoğrafını çekmesini istedi, 'Hele bakın kim gelmiş, hoş gelmiş' diyerek otelden ayrıldı.

Haberin Devamı

DİLBER VE ZERRE GÖRDÜKLERİNE İNANAMADI

İzzet, Azem'in hareketlerinden kim olduğunu merak edince internette arama yaptı. Azem hakkında 'Kadına şiddet son bulmuyor. Öğretmen cinayeti kan dondurdu' başlığıyla yapılmış haberi gördü. Akşam olduğunda Dilber tanışmak için Azem'in odasına geldi. Dilber, Azem'i tanımaya çalışarak sorular sordu. Azem cevap veremeyince odadan ayrıldı. İzzet sabah olduğunda Zerre ve Dilber'e Azem hakkında çıkan haberi gösterdi. Dilber ve Zerre gördüklerine inanamadı.

AZEM İŞ BULDU

Azem iş görüşmesine gittiği sırada çocuğun özel öğretmeni artık dayanamadığını söyleyerek evi terk etti. Ayça zaten okulda ders gördüğünü söyleyerek bir de evde ders görmek istemediğini ifade etti. Azem, Piraye'nin düğme satarak yaşadığı zenginlik karşısında hayret etti.

Haberin Devamı

İZZET GÖRDÜKLERİNİ ANLATTI

Azem, otel çalışanı İzzet'in ona karşı soğuk hareketlerinden, Zerre'nin de ona karşı çok ilgi göstermesinden şüphelendi. İzzet'e nedenini öğrenmek için ısrar edince İzzet gördüklerini anlattı. Azem, 'Evet o internette gördüğün adam benim ama ben yapmadım' dedi. İzzet iftira mı diye sorunca Azem, "Yok, kabul ettim suçu." cevabını verdi. İzzet 'Neden?' diyerek üstüne gidince de Azem, "İşte o da işin internette olmayan kısmı, hakikat.' dedi.

DİLBER YİNE AZEM'İN ODASINA GELDİ

Azem şiir yazarken İzzet odasına geldi. Müzikole gelmesi konusunda ısrar etti. Azem de ısrarlara dayanamayarak isteği kabul etti. Dilber çıktığında Azem'den gözlerini alamadı. İzzet, pavyonun nasıl bir yer olduğunu Azem'e anlattı. Azem masadan kalktıktan sonra Dilber'in gözü onu aradı. Gece olduğunda Dilber yine Azem'in odasına geldi. Dilber az çok kendini anlattı ve Azem'i tanımak istediğini ifade etti. İzzet'in Azem'in suçu kabul ettiğini söylediğini belirterek nedenini sordu. Azem'de 'Yıllarca herkes bunu sordu. İçeride de. Bunu söyleyemem. Söyleyecek olsaydım işler daha o noktaya gelmeden söylerdim' dedi. Azem az çok kendinden bahsedince Dilber, 'Bir sarılayım mı sana müsaitsen' ifadelerini kullandı. Sarıldıktan sonra da 'Yanlış anlama nerdeyse 2 senedir ben birisine sarılmamışımdır' deyince de Azem de, 'Benim de sarılmayalı uzun zaman olmuştur' ifadelerini kullandı. İkili arasında bir yakınlaşma oldu.

Haberin Devamı

DİLBER AŞKINI İTİRAF ETTİ

Dilber bir anda Azem'in odasından içeri girdi. Azem ne olduğunu sorunca Dilber kocasının otele geldiğini ifade etti. Dilber yaşadıklarının telaşında Azem'e sarılarak kendini iyi hissetti. Dilber ve Azem pide yemek için dışarı çıktıklarında kocası onu izliyordu. Pidecide oturduktan sonra Dilber, Azer'le oturunca hiç böyle şeyler yaşamadığını belirterek söze başladı. Azem'e içinde kelebekler uçuştuğunu ve durumu arkadaşına anlattığında ona aşık olduğunu söyleyerek onu öptü. Azem yaşadığı şaşkınlığı üzerinden atamazken Dilber'in kocasının onları takip ettiğini anladılar.

AZEM'İN SÖZLERİ DİLBER'İ SİNİRLENDİRDİ

Dilber'in eşi Zahir masaya oturdu. Masanın sohbetini bölüp ileri geri konuşunca Azem de sinirlendi. İkili arasında gerginlik yükseldiğinde Zahir, yakasından tutmaya çalıştığında Azem'in tokatıyla yere devrildi. Sonrasında etraftakilerin araya girmesiyle ikili zor ayrıldı. Otele geldiklerine Azem, Dilber'e biraz hızlı gittiğini, daha ilişkiye hazır olmadığını ifade etti. Dilber sinirlenerek Azem'in ceketini dikmek için kullandığı iğneyi Azem'e batırdı.

AZEM İLE AYÇA KAYNAŞTI

Azem, Piraye'nin istekleri üzerine Ayça'ya ders vermeye devam etti. Ayça sinirlenince annesine yazdıklarından bahsedince Azem, sonunda öğrencisi ile sağlıklı iletişim kurmayı başardı. Piraye odaya girince Ayça'nın yazısını gördü. Piraye yazıcının çirkin olduğunu ifade edince Ayça dayanamayarak odadan uzaklaştı.

YEMEK MASASINDA ORTALIK KARIŞTI

Piraye yemek saatinde gitmesinin uygun olmayacağını söyleyerek Azem'i yemeğe davet etti. Yemek masasında Piraye'nin abisi Talip ile kardeşi Tayfun arasında tartışma çıktı. Talip'in söylediklerien artık dayanamayacağını söyleyen Tayfun evden ayrıldı. Piraye gün sonunda Azem'e yaşananlardan ötürü üzgün olduğunu ifade etip, Ayça'yı uzun zamandan beri ilk defa böyle gördüğü için de teşekkür etti.

ZAHİR VE YAKINLARI AZEM'E SALDIRDI

Piraye'nin evinden ayrıldıktan sonra Azem'in karşısına Zahir ve birkaç adam çıktı. Dilber'in kırmızı ayakkabıları ve göz kamaştıran siyah elbisesiyle müzikolde dans ettiği sırada Zahir ve beraberindekilerin Azem'i darp ediyordu. Aldığı darbeler sonrası Azem'in yere yığıldığını gören Zahir ve yakınları olay yerinden uzaklaştı.

İNCİ TANELERİ 2.BÖLÜM FRAGMANI

İnci Taneleri'nin ikinci bölümünden ilk fragman geldi. Yaralı yerde yatan Azem'in başına küçük bir köpek geldiği, Azem onun sesiyle kendine gelerek ayağa kalktığı ve köpeği sahiplendiği görüldü. Dilber, Azem'in odasının kapısını hafif araladıktan sonra 'Küs müyüz?' diye soruyor. Azem de, 'Yok, yaralıyız' yanıtını veriyor. Azem'in yüzünü gören Dilber, Azem'in yüzündeki yaraların nedeninin Zahir olduğunu anlıyor. Ayça kopya çekerken yakalanıyor. İlerleyen süreçte Dilber hayatına yeni bir sayfa açtığını söylüyor. 2. bölümde Kubilay Aka'nın canlandırdığı Cihan karakterinin de ortaya çıkacağı anlaşılıyor. Bu arada Rıza Kocaoğlu'da gözüküyor. Kocaoğlu dizinin kadrosunda devamlı yer alacak mı? Yoksa konuk oyuncu mu? Merak konusu. Azem, arkadaşı Kasım'a 'Gidip biraz konuşcağım' diyerek bir dükkana girdiği ve yumruk attığı gözüküyor. Azem'in mekanına gidip kavga ettiği kişi Dilber'in kocası Zahir.