Gazete Vatan Logo

İlk Kurşun filmi konusu ve oyuncuları

İlk Kurşun filmi TV’de ilk kez bu aksam ekranlara gelecek. Aksiyon dolu bir film olan İlk Kurşun filmi konusu nedir? Oyuncuları kimlerdir? Eleştiriler nelerdir?

İlk Kurşun filmi konusu ve oyuncuları

İlk Kurşun filmi bu aksam TV’de ilk kez ekranlara gelecek. Başrolünü Bruce Willis'in ile Hayden Christensen paylaştığı filminin yönetmen koltuğunda ise, Steven C. Miller oturuyor. ABD yapımı film 2017 yılında vizyona girmişti. Peki, İlk Kurşun filmi konusu nedir? Oyuncuları kimlerden oluşuyor? Hakkında yapılan yorumlar nasıldır?

Bu akşam (10 Ekim) ekranlara gelecek film, Film, bir banka soygunu sonrası rehin alınan oğlunu kurtarmak için mücadele eden bir babanın hikayesini anlatıyor.

İLK KURŞUN FİLMİ KONUSU

Wall Street'te büyük paralarla iş yapan broker Will (Hayden Christensen), oğlu Danny ve eşiyle birlikte bağlarını yeniden sağlamlaştırmak için gençliğinin geçtiği yerde küçük bir tatil ayarlar.

Oğluyla ava gittiği bir sırada adamın birildiğinin vurulduğu görürler, ancak adam ölmemiştir ve evlerine getirerek iyileşmesini sağlarlar. Ne var ki adam iyileşince oğlunu kaçırır. Levi adındaki bu adam, başarısız geçen bir soygun dolayısıyla vurulmuştur ve parayı bulabilmek için fidye amaçlı Danny'i kaçırmıştır.

Haberin Devamı

Oğlunu kurtarabilmek için yarım kalan soygunu tamamlamaktan başka çaresi olmayan Will, tecrübeli polis şefi Howell (Bruce Willis) ile karşı karşıya gelecektir.

İLK KURŞUN FİLMİ OYUNCULARI

Orijinal adı Firs Kill, 2017 ABD yapımı olan, aksiyon, macera ve bilimkurgu türünde olan filmin oyuncu listesi;

Bruce Willis , Hayden Christensen , Ty Shelton , Megan Leonard , Gethin Anthony , William DeMeo.

İlk Kurşun filmi hakkında yapılan başın eleştirileri

Hürriyet

Steven C. Miller’ın yönettiği ‘İlk Kurşun’, zorlama bir senaryonun kurbanı olmuş. Bu tabloda performanslar da, filmin vasatlığının bir başka yansıması olmuş. Ana karakterlerden Will’de Hayden Christensen’i (nam-ı diğer Anakin Skywalker), yerel şerif Howell’de Bruce Willis’i (o da ‘Die Hard’ın John McLane’i) izliyoruz; lakin ikisi de bazı sahnelerde amatör ötesi bir görüntü veriyorlar... Filmin en güzel yanı ise minik Danny’yle soyguncu Levi arasındaki samimi bir şekilde ilerleyen dostluktu. Toparlarsak taşranın kendine ait sınırları içinde sistem dışına taşan polisler, erkeklik taslayan ve oğluna da benzer bir aşıyı yapmak için harekete geçen ‘şehirli züppe’ derken, aslında belki de Peckinpah klasiği ‘Straw Dogs’a da selam gönderme çabasında olan ama nihayetinde sığ sulardan bir türlü kurtulamayan bir film karşımızdaki.

Haberin Devamı

Arka Pencere

Aslında, aksiyonun ve avantürün olmazsa olmazı kavga, dövüş, silah, takip sahneleri, her şey "İlk Kurşun"da fazlasıyla mevcut,A ama özgünlük sıfır ve de karakterler çok düz, yapay, soğuk. Görüntü, müzik, oyunculuk da hiç işlemiyor. Ayrıca, çocuğu büyüklerin çekişmesine, maceranın içine monte edebilme derdi, tempoya ve kurguya öyle darbeler vuruyor ki, film bir türlü toparlanamadan bitip gidiyor.