Gazete Vatan Logo
Magazin Hangi ünlünün, hangi albümleri satılıyor?

Hangi ünlünün, hangi albümleri satılıyor?

Ünlü sanatçıların albümlerine neden haciz geldi?

Vergi borcu yüzünden haczedilen, 46 sanatçıya ait 108 albümünün telif hakları açık artırmayla satılacak. Sanatçılar arasında Mahsun Kırmızıgül ve Gülşen de var. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Beşiktaş Vergi Dairesi, vergi borcundan dolayı haciz altına alınan ünlü sanatçılara ait toplam 108 müzik albümünü satışa çıkardı. 1991 ile 2003 arasında piyasaya sürülen ve 11 Mart 2008'de açık artırmayla satılacak albümlerin telif hakları için toplam 54 bin 300 YTL muhammen bedel belirlendi.

Beşiktaş Vergi Dairesi, satış için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) internet sitesine de ilan verdi. 46 sanatçıya ait haczedilen albümler şimdi yeni sahiplerini arıyor. İlan, borçlulardan oluşan uzun bir liste şeklinde verilirken listenin başında, 30 bin YTL ile Mahsun Kırmızıgül bulunuyor.

İKİNCİ İHALE 18 MART'TA

İhale sonrasında Kırmızıgül'ün, aralarında "Alem Buysa Kral Sensin", "Yıkılmadım" ve "Belalım" albümlerinin de yer aldığı 14 albümünün telif hakkı yeni sahibine kavuşacak. Kırmızıgül'ün dışında borçlular listesinde Mustafa Topaloğlu, Gülşen, Nazan Şoray, Erdal Çelik, Yaşar Yağmur, Aslıhan Oncu, İbrahim Şirin, Ayşe Mine, Jale Parıltı, Kadir Demirel ve Bora Gencer gibi isimler yer alıyor.

Beşiktaş Vergi Dairesi'nde yapılacak artırmada telif hakları için muhammen bedelin yüzde 75'inden aşağı teklif edilir veya hiç alıcı çıkmazsa ikinci satış 18 Mart'ta düzenlenecek. İhaleye katılmak isteyenlerin 2 bin YTL tutarındaki nakit teminatın yatırıldığına ilişkin dekontu, en geç satış günü saat 12.00'ye kadar satış komisyonuna teslim etmeleri gerekiyor.

BUGÜN

Haberin Devamı