Gazete Vatan Logo
Magazin 'Haksızlık canımı sıkıyor'

'Haksızlık canımı sıkıyor'

Can Bonomo'yu hiç böyle görmediniz. Sirk dünyasına girdi ve içindekileri söyledi...

'Haksızlık canımı sıkıyor'

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un hayat verdiği 46 Fotoğraf ve Kültür dergisi, bu ayki sayısını sirkin renkli dünyasına ayırdı ve bir de Can Bonomolu bir sürpriz yaptı. ’46 Circus Edition’ için Mehmet Turgut’un objektifine, Türkiye’ye gelen efsane sirk Cirque du Soleil ekibiyle poz veren Bonomo, dergiye açıklamalarda da bulundu.

'BEN UZUN SÜRE BURALARDAYIM'

Can Bonomo, Ali Deniz Uslu’ya veridiği röportajda "Neler seni mutlu ediyor dedik peki neler canını yakıyor? Hiç bırakıp gitmek istediğin oldu mu ya da?" sorusuna samimi bir cevap verdi. "Haksızlık canımı sıkıyor. İnsanların birbirleri üzerinde iddia ettiği sahte haklar, dayatmalar, kendi kendini yok eden potansiyeller ve insanlar. Hiç bir zaman bırakıp gitmek isteyecek karakterde bir insan olmadım çünkü öyle yetiştirilmedim. Acı eşiği yüksek bir aileden geliyorum. Biz en büyük acıların bile geçebileceğine fakat bir insanın sadece bir kere pes edebileceğine inanırız. Ben uzun süre buralardayım. Daha yazılacak çok şiir, bestelenecek çok şarkı var."




‘YARAMAZ BİR VELET’

Bonomo, Uslu'ya 46 için işe şunları söyledi; “46 ailesinin eski bir üyesi olarak objektif olmaya çalışayım. 46, profesyonel ama bir yandan da gerilla bir oluşum. Popüler kültürün bir parçası olsa bile underground bir tavrı ve söylemi var. Bana ilk çıktığı andan beri post modern bir fanzini anımsatıyor. 46’nın, deliliğe bile belli sınırlar biçen bir topluma yamuk baktığını düşünüyorum. Sarkastik bir tavırla algı bozmaya çalışan yaramaz bir velet 46.

Son sayısı tam bir sirk gibi olan “46- Circus Edition” için kamera karşısına geçenler arasında Hakan Günday, Mehmet Erdem, Ahmet Mümtaz Taylan, Cemre Kemer, Hasan Küçükçetin, İpek Bilgin, İlhan Erşahin, Merve Boluğur, Sarp Akkaya, Kerem Eser ve Türkiye’nin ilk sirk oluşumu Atlas Sirki de yer alıyor.

Haberin Devamı