Gazete Vatan Logo
Magazin Güzel ve Çirkin’i yönetmek hayalimdi

Güzel ve Çirkin’i yönetmek hayalimdi

Güzel ve Çirkin’i yönetmek hayalimdi

Ankara’da ilk kez bir Broadway müzikali ‘Güzel ve Çirkin’, 26-29 Kasım akşamı Congressium’da oynayacak. Gösterinin yönetmeni Rob Roth ile bu büyülü hikayeyi konuştuk.

‘Güzel ve Çirkin’ gösterisini özel kılan nedir?

Bu hayallerimin de ötesinde bir durum. Henüz 6 yaşındayken annem ve babamla ilk Broadway gösterimi izlemiştim. Bu deneyim bütün hayatımı değiştirdi. O günden bu yana hep sahnenin bir parçası olmak istedim. 16 yaşımda ilk yönetmenlik deneyimimi gerçekleşirdim. ‘Güzel ve Çirkin’i yönetmek ise muhteşem bir duygu.

Sahnede nasıl bir gösteri bizi bekliyor olacak?

Güzel ve Çirkin; büyük, etkileyici, eğlenceli ve biraz da duygusal bir gösteri. İzleyiciler Disney’in bu yaratıcı animasyon filminin sahnede yeniden hayat bulmasına tanık olacaklar. Sahnede çok yetenekli ve genç bir oyuncu kadrosu var. Hepsi çok başarılı dansçı ve şarkıcı aynı zamanda. Gösteri; filmde de kullanılan ve ödül kazanan şarkıların dışında, 6 tane de yeni şarkı içeriyor. Tüm tasarım rengarenk ve gösterişli. Ödül kazanan kostümlerimiz oldukça etkileyici ve tamamen el yapımı.

Haberin Devamı

‘GERÇEK HAYATTAN SİZİ SOYUTLUYORUZ’

Bu hikayenin en güzel mesajı nedir size göre?

Hikayenin temeli diyebilirim. Bir kişinin görünüşü değil de onun gerisindeki, yani kalbindeki önemlidir. Ona bakmayı bilmek lazım. Yönetmen olarak beni en çok tatmin eden şey, izleyicinin hikayenin içinde kendini kaybettiğini görmek... Zaman zaman seyircilerin arasına oturup bunu gözlemlerim. Gerçek hayattan insanları biraz olsun soyutlamak, beni gururlandırıyor. İşte bunu sağlamaya çalıştım.

Böylesi büyük bir gösteri ile sürekli turlamak zor olsa gerek. Nasıl başa çıkıyorsunuz?

Bu gösterici yüzlerce kişinin önde ve arka planda çalışması ile gerçekleşiyor. Set dekorasyonu ve kostümler oldukça yüklü. Zaman zaman şehir şehir, ülke ülke dolaşmak her seferinde bu gösteriyi aynı muhteşemlikle yeniden inşa etmek oldukça zor ve karışık bir durum. Sadece sahnenin kurulması bile 12 saat sürüyor. Binlerce küçük farklı parçayı bir araya getirmeye çalışmak küçük bir mucizenin gerçekleşmesi demek. Bütün bunu çok yetenekli oyuncular, ekip ve orkestra elemanları ile gerçekleştiriyoruz.

Haberin Devamı

İzleyicilerden gelen ilginç tepkiler yaşadınız mı?

Her ülke ve her dilde izleyicinin reaksiyonu aynı. Herkes mutluluk ve neşe içinde izliyor. Yüksek sesle bol bol gülüşler, bazı hüzünlü sahnelerde gözyaşı. Güçlü ve harika bir gösteri bu daha önce de söylediğim gibi her yaştan, her kültüre hitap edebilen bir hikaye.