Gazete Vatan Logo
Magazin Grammy jürisinde ilk Türk!

Grammy jürisinde ilk Türk!

Boston'da yaşayan Berklee Müzik Koleji’nden onur ödülüyle mezun olan müzisyen Utar Artun 58. Grammy Ödülleri’nin jürisine seçildi. 28 yaşındaki Artun, müzik dünyasının Oscar’ı olan Grammy’de dünyaca ünlü sanatçıları değerlendirecek.

Grammy jürisinde ilk Türk!

'Hem ülkem hem benim için gurur verici'

Boston’da yaşayan ve Berklee Müzik Koleji’nden onur ödülüyle mezun olan müzisyen Utar Artun 58. Grammy Ödülleri’nin jürisine seçildi. 28 yaşındaki Artun, müzik dünyasının Oscar’ı sayılan Grammy jürisindeki ilk Türk müzisyen olacak.

Ankaralı genç müzisyen Utar Artun, Grammy Ödülleri jürisine seçildi. Grammy jürisinde yer alacak ilk Türk olan 28 yaşındaki Artun, dünyaca ünlü sanatçıları, ünlü jüri üyeleriyle birlikte değerlendirecek. Utar Artun aynı zamanda 58. Grammy Ödülleri jürisinin en genç üyesi olacak. Grammy’de daha önce Arif Mardin, Ahmet Ertegün ve Arto Tunçboyacıyan ödül almıştı.

‘Çok heyecan verici’

Boston’da yaşayan Utar Artun jüride olmasının gurur verici olduğunu söyledi ve ekledi “The Recording Academy’ye üye olmak çok büyük bir onur. 1 Temmuz’da ön elemesi başlayan ödüllerde yarışacak sanatçı ve albümleri seçecek jüri üyeleri arasında yer almak çok heyecan verici. Oscar ödüllerini veren Academy üyeleri ile eşdeğer olan Grammy jüri üyesi olmak, hem benim için hem de ülkem için gurur verici.”

Haberin Devamı

Berklee Onur ÖdülLü

Hacettepe Devlet Konservatuarı mezunu Artun, dünyanın en önemli müzik okulu Berklee College of Music’e burslu olarak okudu. Berklee Senfoni Orkestrası (BCSO) kompozisyon yarışmasında ‘Onur Ödülü’ kazandı. Bir çok beste ve ödül sahibi olan Artun, kendisi gibi müzisyen olan Nazan Nihal ile evli.