Gazete Vatan Logo
Magazin Farklı bir festival arayanlar için

Farklı bir festival arayanlar için

Farklı içerikleri, eğlenceli aktiviteleri, interaktif söyleşileri, muhteşem konserleri ve sürpriz isimlerin katılımı ile, Türkiye’de ilk kez FEST Etkinlik Organizasyon tarafından düzenlenecek “sosyal medya festivali” #Hashtag Festivali 19- 20 Ağustos tarihlerinde Dream TV, Radyo D ve Radyonom basın sponsorluğunda Tuzla Marina Arena’da gençlerle buluşacak. Festivalin detaylarını öğrendik...

Farklı bir festival arayanlar için

Festivalin ismi epey ilginç. Niçin #Hashtag adını koyma kararı aldınız? Aklımızda hiç başka alternatif yoktu; direkt “sosyal medyanın bu kadar etkin ve etkili olduğu, her şeyin, duyguların bile başına hashtag eklediğimiz günümüzde bunu festivale dönüştürelim” düşüncesinden yola çıktık. Sosyal medyaya ve oradaki “iletişim”in anlamına karşılık gelen #Hashtag’i de festivalimizin ismi yaptık.

Sosyal medya festivali diyorsunuz. Gelenlere neler vaat edecek?

Şöyle ki; ismi “sosyal” olan bir mecrada sanal dünyalarımızda sanal bir kalabalık içinde aslında yalnızlaşırken asosyalleşiyoruz. Evet, her yaş, her iş grubundan hepimiz etkin olarak günümüzün büyük kısmını sosyal medyada geçiriyoruz.

Sanal arkadaşlıklar ediniyoruz ama birbirimizle günlük hayatta iletişim kurmuyoruz, kuramıyoruz. Dijitalin giderek baskınlaştığı günümüzde birçok hobi ve yaşam şeklini de dijital dünyaya kurban veriyoruz. Biz, sosyal medyada sanal ortamda yaşadığımız, sevdiğimiz, paylaştığımız her şeyi bir festival başlığı altında toplayalım, alanda birbirimizle iletişim kuralım, sorumuz varsa soralım, eğlenelim, öğrenelim, birlikte o sanal dünyayı gerçek kılalım istedik. Konser ve müzik kısmında genç kitlenin severek takip ettiği çok özel isimler var. İlk gün MFÖ, Adamlar, Zımba; ikinci gün Doğukan Manço’nun DJ performansı ile başlayacak ve Can Bonomo, Gaye Su Akyol konserleri ile noktalanacak. Bunun yanı sıra festival alanında ana sahne kadar etkili yan sahne etkinliklerinde akustik söyleşiler olacak. Konukları Pamela, Mehmet Turgut, Fatma Turgut, Ferman Akgül; Avatar Atakan’la spor söyleşi, Ali Ece&Irmak Kazuk’la futbol-basketbol, İbrahim Selim’le oyunculuk atölyesi, youtuber Berkcan Güven’le alanda interaktif bilgi yarışması, Oğuzhan Uğur ve ekibiyle #Röntbeni, Arda Erel, Ömür Özdemir, Oya Doğan gibi değerli yazarlarla söyleşi ve imza günleri, kahve barista eğitimi, çikolata ve makyaj workshopları, karikatür etkinlikleri, VR sanal dünya deneyimleri gibi daha birçok dolu dolu içerik var. Festival alanında bir tek anları boş kalmadığı gibi, etkinlikler arasında da tercih yaparak katılacaklar. Bu vaatle de ruhu genç olan herkesle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.

Haberin Devamı

İstanbul’un en büyük alanı

Haberin Devamı

Festivalin devamlılığı için ne gibi çalışmalar yapılacak?

Her şeyden önce #Hashtag Festivali’ni markalaştırma sürecine de ilk festivalle birlikte başladık. Nasıl ki dünyada kişiliği, kimliği, içeriği olan festivalleri takip eden dünya çapında bir kitle var; mesela “Burning Man” için o tarihleri ajandalarına ekleyip gidiyorlar #HashtagFestivali adı altındaki zengin içeriği de her sene geliştirerek hayata geçirmek ve katılanlara tadı damaklarında kalacak. Unutulmaz 2 gün yaşatmak için çalışıyoruz.

Etkinlik alanı şehir merkezinden biraz uzak. Bu mesafe işine bir çözüm ürettiniz mi?

Aslında uzaklık göreceli bir kavram; Avrupa yakasındaki bir etkinlik alanı da Tuzla’daki ya da Kocaeli’deki insanlar için uzak. Doğru bir ulaşım ağı ve ring sistemiyle bu durum kolaylıkla çözülebiliyor. İstanbul’un yanı sıra Kocaeli ve ilçeleri, Bursa, Yalova, Sakarya gibi illerden de katılımın yüksek olduğu bir mekan Marina Arena. İstanbul’un en büyük etkinlik ve konser alanını yaratırken alt yapıyı ve ulaşım için ring sistemini o kadar başarılı kurmuşlar ki mesafenin bir problem yaratacağını düşünmüyoruz. Bilakis gelen katılımcılar gitmek bile istemeyeceklerdir.

Haberin Devamı