Gazete Vatan Logo
Magazin Emoji tepkisi

Emoji tepkisi

Amerikalı şarkıcı Cher’in Atatürk Havaalanı’ndaki bombalı saldırılarla ilgili attığı tweette bomba ve patlama emojisi kullanması tepkilere yol açtı.

Emoji tepkisi

Cher, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki bombalı saldırılarla ilgili attığı Twitter mesajında “Hepimiz Türkiye havaalanındaki masum insanlar için dua ediyoruz” yazdı. Mesajının sonuna bomba ve patlama emojileri koyan Cher, bu konuda tepki alacağını hiç tahmin etmedi.

Sanatçının mesajından sonra bir çok twitter kullanıcısı Cher’i böylesi bir olayda bu işaretleri kullandığı için duyarsızlıkla suçladı.

Benjamin Smith (@bensmith3287) adlı kullanıcı, “Kullandığın emoji biraz uygunsuz kaçmış Cher!” derken, angel tim (@legendianna) “Cher iyi niyetli olabilir ama bomba ve patlama emojisi kullanmak bu konuda en iyi tercih olmayabilir” yazdı. Bomba ve patlama işaretlerini aşırı duyarsızlık ve çocuksulukla suçlayan öfkeli ve alaycı çok sayıda takipçinin yanı sıra Cher’in mesajına bir çok kişi iyi dilekleri ve dualarına katıldıklarını söyleyerek yanıt verdi.

Cher, tepkiler üzerine “Yersiz ve zamansız bomba emojisi üzerine düşünüyorum. Bahanesi yok. 140 karakterden daha fazlasını anlatmaya yardım etmesi için iki emoji kullandım. Üzgünüm” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı