Gazete Vatan Logo
Magazin Down sendromlulara büyük destek

Down sendromlulara büyük destek

Ünlü isimler, bir günlüğüne Down Sendromlu gençlerin çalıştığı Down Cafe’de çalıştı. Kek yapıp, çay servis etti. Fenerbahçeli futbolcular da ürünleri satın aldı

Down sendromlulara büyük destek

Selda Topal, Zeynep Demirel, Boushra Van Persie, İpek Açar, Yağmur Tanrısevsin, Ebru Seyyar ve Emel Yıldırım, bir günlüğüne Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ADER) ait olan ve yaşları 18 ile 35 arasındaki Down Sendromlu gençlerin çalıştığı Down Cafe’de çalıştı. Selda Topal’ın önderliğinde Zeynep Demirel, Boushra Van Persie ve İpek Açar işin mutfak kısmını üstlendi. Beş ünlü kadın pasta, kek ve böreğin yanı sıra kısır yaptı, sarma sardı.

Yağmur Tanrısevsin ile Emel Yıldırım ise servis konusunda ekibe destek oldu. Yapılan pasta, börek ve kekler ise antrenmandan sipariş veren Fenerbahçeli futbolculara gönderildi. Akşama doğru tüm ürünler satıldı ve Down Cafe için hatırı sayılır bir gelir elde edildi. Kafe çalışanları ile ünlüler, başarılarını dans ederek kutladı. Bu arada aynı ekip Down Cafe’ye yardım amacıyla bağışlanan tabloları da satın alarak ikinci bir destek daha verdi.

Fenerbahçeli yıldız futbolcu Robin van Persie’nin eşi Bouchra, “Mutfakla aram çok iyi. Her gün iki öğün yemek yapıyorum. Dışarıda yemek yemeyi pek tercih etmediğimiz için daha çok evde yemek yiyoruz” dedi. Zeynep Demirel ise yaptığı kurabiyelerin eşi Volkan Demirel’i çok şaşırtacağını, çünkü çok eskiden annesiyle bir kez eşine kurabiye yaptığını söyledi.

Haberin Devamı