Gazete Vatan Logo
Magazin Kazada yeni gelişme! Tam kusurlu bulundu

Kazada yeni gelişme! Tam kusurlu bulundu

Amasya’da turnede olan “Baş Belası” oyunu ekibini taşıyan minibüsün TIR'A çarptığı feci kazada minibüste bulunan 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Hastanedeki tedavisi devam eden oyuncu Ceyhun Fersoy, kaybettiği dostu Tolga Güleryüz'e Instagram sayfasında yaptığı paylaşımlarla veda etti. Tiyatro emekçileri Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu kazada hayatını kaybetti. Sergen Deveci, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi. Deveci'nin hastaneden ilk görüntüleri de geldi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde turne dönüşü tiyatro oyuncuları Tolga Güleryüz (33), Burak Topçu (42) ve Özgür Karataş'ın (32) hayatını kaybettiği kazada; TIR'a çarpan minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş'ın (28), tespit tutanağına göre, 8'de 8 kusurlu olduğu ortaya çıktı. DHA'nın ulaştığı savcılık ifadesinde ise tutuklu Bektaş'ın, "110-120 gibi hızla gidiyordum. TIR aniden önüme kırınca kaza oldu. Çok üzgünüm" dediği öğrenildi.

Kazada yeni gelişme!  Tam kusurlu bulundu

“Baş Belası” adlı tiyatro oyunu için turneye çıkan ekibin son durağı Çorum'du. Oyuncuların içinde bulunduğu minibüs Amasya - Çorum kara yolu üzerinde, Merzifon ilçesine bağlı Çaybaşı Köyü civarında önünde seyreden TIR’a çarptı. Feci kazada Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Hemen hastaneye kaldırılan yaralılara sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı.

CEYHUN FERSOY'DAN TOLGA GÜLERYÜZ'E VEDA

Kazadan yaralı kurtulan Ceyhun Fersoy, Instagram sayfasında yaptığı paylaşımla yakın dostu Tolga Güleryüz'e veda etti:

"Canım çok acıyor ama öyle böyle değil… 2-3 aya toparlarım ama sen olmayacaksın… Çok hayallerimiz, umutlarımız, geleceğimiz vardı… Canım arkadaşım, dostum… Seni anlatmak için seninle yaşamak lazım… Seni asla ama asla unutmayacağım… Bunları yazarken hala inanamıyorum… Çok seviyorum seni ama çok…"

'ELİMİ TUT' DEDİN, ANLAMADIM... HİSSETTİN Mİ TOLGA?

Ceyhun Fersoy, bir başka paylaşımında ise "Acımın tarifi yok, böyle bir paylaşım yapacağım aklımdan geçmezdi. Seni hep güzel hatırlayacağım. Kazadan 10 dakika önce 'bana elini versene' dedin... Hissettin mi? İçim acıyor Tolga, çok yanıyorum" sözlerine yer verdi.

Haberin Devamı

Tolga Güleryüz kazadan sadece saatler önce ekibiyle kutlama yapmıştı. Güleryüz bugün İzmir’de yapılacak cenaze töreninin ardından Doğançay Mezarlığı’na defnedilecek.

Özgür Karataş, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde organizatördü.

 

Oyunun sahne arkası ekibinde yer alan Burak Topçu da kazada vefat etti.

 

AMBULANS UÇAKLA İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Melis İşiten, Filiz Özbek ve Aykut Bektaş tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Uğur Şalvarcıoğlu, Özgür Ayaz, Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi tedavi altına alındı. Sergen Deveci, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.

HASTANEDEN İLK GÖRÜNTÜ

İstanbul'a getirilen Sergen Deveci'nin hastanede köpeği Sherlock'a sarıldığı görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde Deveci'nin bilincinin açık olduğu görüldü.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek, kazada yaralanan tiyatro ekibine geçmiş olsun dileklerini ileten Amasya Valisi Mustafa Masatlı, "Kazada maalesef üç insanımızı kaybettik. Ceyhun Bey ile görüştüm şu an için kendisinin durumu iyi. Sadece ayakta tendonlarda bir sorun varmış. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk incelemede tiyatro ekibini taşıyan minibüsün süratli olduğu ve bu sürat neticesi aynı hatta seyreden TIR’a arkadan çarpması sonucu kazanın meydana geldiği yönünde" dedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

EKİPTEN SON PAYLAŞIM

Öte yandan tiyatro oyunu için turneye çıkan ekibin, son durak olan Çorum’dan dönerken video paylaştıkları, Ceyhun Fersoy’un ekip arkadaşları ve seyircilere teşekkür ettiği görüldü. Kazada yaşamını yitiren tiyatro yapımcısı Tolga Güleryüz’ün ise, aynı kazadan sonra yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ceyhun Fersoy’un eşi Begüm Öner ile saatler önce görüntülü konuştuğu ve Instagram’dan karşılıklı paylaşımlar yaptığı öğrenildi.

Çorum’daki tiyatro gösterisini organize eden Caner Erkan, “Çok üzgünüz. Ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kazada hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan kimse yok. Hepimiz adına kendilerine geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş (28) ile TIR şoförü Hacı Ahmet K. gözaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürücüden Aykut Bektaş tutuklanırken, diğer sürücü ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

TAZİYE MESAJLARI

Kazanın duyulmasının ardından pek çok isim hayatını kaybedenler ve yaralılar için mesaj yayınladı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt mesajında, “Amasya-Çorum karayolu üzerinde Jest Tiyatro oyuncularını taşıyan minibüsün kaza yaptığını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Kazada vefat eden: Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş’a Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır; yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. Tiyatro Kooperatifi’nden yayınlanan açıklamada, “Tiyatro Jest ekibini taşıyan minibüsün turne dönüşü dahil olduğu ve Merzifon’da gerçekleşen trafik kazasında meslektaşlarımız Burak Topçu, Özgür Karataş ve Tolga Güleryüz’ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailelerine, tüm tiyatro camiasına, sevenlerine sabır ve baş salığı diliyoruz. Kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılanların sağlık durumlarını takip ediyor, acil şifalar diliyoruz” dendi. Oyuncular Sendikası da kaza sonrası mesajında “Çok üzgünüz, ailelerine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz” denildi.

Haberin Devamı

CENAZELERİ TESLİM EDİLDİ

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde organizatör olarak görev yapan Özgür Karataş’ın cenazesi, Samsunun İlkadım ilçesinde, Burak Topçu’nun İstanbul’da, Tolga Güleryüz’ün ise İzmirde toprağa verileceği öğrenildi. Jest Tiyatro’nun sahibi olan Güleryüz, aynı zamanda “Baş Belası” oyununda ışık tasarımcısı olarak görev yapmaktaydı.

MİNİBÜS SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Öte yandan kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada; süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş ile TIR şoförü Hacı Ahmet K., gözaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürücüden Aykut Bektaş tutuklanırken, Hacı Ahmet K. de adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

'TAM KUSURLU' ÇIKTI

Aykut Bektaş'ın, hazırlanan kaza tespit tutanağına göre 8'de 8 kusurlu bulunduğu, kaza yerinde ise fren izine rastlanılmadığı ortaya çıktı. DHA'nın ulaştığı savcılık ifadesinde Bektaş'ın, "110-120 gibi hızla gidiyordum. TIR aniden önüme kırınca kaza oldu. Kazadan sonra yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Çok üzgünüm. Keşke bu acı kaza yaşanmasaydı" dediği öğrenildi. Kaza sırasında TIR'ın süratinin 55 kilometre olup, sağ şeritte bulunduğu tespit edildi.

Özgür Karataş'ın cenazesi, bugün öğle vakti Samsun'da Kıranköy Mezarlığı Camisi'nde kılınacak namazın ardından Derecik Mezarlığı'nda defnedilecek. Tolga Güleryüz İzmir'de, Burak Topçu ise İstanbul'da toprağa verilecek.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Özgür Ayaz'ın yüz kemiğinde darbeye bağlı hasar oluştuğu, Uğur Şalvarcıoğlu'nun ise akciğerinde hasar meydana geldiği belirtildi. Ayaz ile Şalvarcıoğlu'nun tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Amasya Sabuncuoğlu Şerafettin Hastanesi'nde tedavi gören Sergen Deveci'nin hayati tehlikeyi atlattığı ve ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildiği öğrenildi. Ceyhun Fersoy'un da tendonundaki problem nedeniyle ortopedi servisinde, Burak Gülçebi'nin ise göğüs cerrahi servisinde tedavisine devam edildiği belirtildi.