Gazete Vatan Logo
Magazin Berlİn gece hayatı yanıyor

Berlİn gece hayatı yanıyor

Berlİn gece  hayatı yanıyor

Son dönemin yüksek rağbet gören tatil rotalarından biri olan Berlin, artık acı vatan olarak değil eğlenceli gece hayatıyla tanınıyor. Berlin gece hayatını deneyimledim... İşte es geçmemeniz gereken yerler ve detaylar...

Berghain Panaroma Lady Gaga’nın parti evi
Gece hayatı aşıkları için adı bile yeter... Berlin’e varmadan en çok duyduğum söz şuydu, “Berghain’a girmeden Berlin’e gitmiş sayılmazsın.” Haklılar! Avrupa’nın en önemli tekno müzik mabedi... Eski bir trafo binası, şimdinin dans müziğinin er meydanı. Cuma gidiyoruz, gece 3’de...Gördüğümüz taş yığını bize büyülü geliyor. Şehrin biraz dışında olan mekanın içerisine girmek de bir o kadar zor. Bugüne kadar gördüğüm en zor kapı girişi burada. Berlin’in tanınmış siması hem fotoğrafçı hem de kapı sorumlusu yani doorman Sven kapıda karpuz gibi insan seçiyor. Yüzü dövmeli ve çarpıcı piercingleri ile bizi karşılıyor.
Girişte bir dreescode var. Katiyen Reina kapısı sanmayın burayı, ne kadar salaşsanız o kadar iyi. Ne kadar coolsanız o kadar iyi. Sven NewYork Times’a verdiği bir röportajında şöyle diyor, “İçeride bir parti yaratıyorum. Her tarzdan biraz serpiştiriyorum. Size baktığım zaman bir hikaye görmeliyim ki içeri girebilin.” Haklı, bizde giremeyeceğiz düşüncesi ile Sven’e bakıyoruz. Önümüzdeki iki grupta içeri alınmıyor, kimse kavga çıkarmıyor buna rağmen... “Ben kimi tanıyorum biliyor musun?” da demiyor! “Tamam” diyip gidiyor. Bizde eminiz içeriye alınmayacağız. 5 dakika doormanlerin bizi uzaktan incelemesinden sonra bingo içerdeyiz. Çantalar kontrol ediliyor, fotoğraf yasağı söyleniyor. Bu önemli kulübe giriş 12 Euro...
İçerideki müzik muazzam sabah 6’da birden panjurlar açılıyor ve içeriye 5 dakika gün
ışığı giriyor. Cuma, Panaroma kısmı açık. Berghain ise Cumartesiden geceye başlıyor. Pazar günü sabah 6’da kahvaltı etmek yerine buraya dansa gidebilirsiniz. Hatta sabah kapıdaki kuyruk sizi şaşırtabilir. Çıkışta da sosisli yiyip, mekanın yanındaki 1960’lardan kalma fotoğraf makinesinden de bir retro selfie’nizi çekin.
Chalet Club 3 ayrı sahnede eğlence sürüyor
Perşembe günleri Chalet’e gidin. Kreuzberg’deki mekanın girişinde içeriye uygunluğunuzu ölçen tip kontrolü yapıyorlar. Giriş 10 euro, kolunuza da “Smile” diye bir damga vuruyorlar. Barı çok enteresan, salon vitrini. Gece 3’ten sonra parti başlıyor ve sabah 12’ye kadar sürüyor belki de daha uzun. İçeride kocaman bir bahçe var. Kamp ateşi etrafında oturuyorsunuz, arkada da DJ... Burası da savaştan kalma binalardan... İki katlı binanın her katında da farklı DJ’ler farklı tarzda müzik yapıyor. Bayağı salaş biraz da öğrencilerin takıldığı bir yer burası. Ama çok güzel eğleniyorsunuz orası kesin. Mekandan dışarı çıktığınızda gün aydınlanmış Berlin’de başka bir parti sizi bekliyor oluyor.
Sisyphos Açık havada karnaval alanı
Sisyphos şehrin dışında bir mekan. Bayağı geniş bir alanda olan Sisyphos “açık hava” parti alanı. Plaj partisi atmosferinde dizayn edilmiş ve adeta bir karnavalın içindesiniz. Giriş ise 10 Euro... Eski bir bina, her tarafında sokak sanatı ve yalancı bir göl var. Terk edilmiş otobüsün içinde de geceden kalmış uyuklayan particiler. Biz öğlen gittik, ertesi gün çıktık desek doğrudur. Üç farklı sahne var. Pizzanızı yerken dans edebilme lüksünüz de var. İki ayrı sahnenin dışında gündüz bile gece izlenimi veren karanlıkların arasından geçtiğiniz bir sahne daha var. Karnavalları ile ünlü mekanda her türlü kostüm, her türlü hal ve tavır burada sizi karşılayabilir. Dikkat fotoğraf çekme yasağı burada da mevcut. Dinlenmek için de alanlar yapmışlar. Berlin’de partilemek yorucu biraz, buna hazır olmanız lazım. Bir partiye girip iki gün çıkamayabilirsiniz, eğlenmekten.
Bunları da es geçmeyİn...
Prince Charles: Ben iyi müzik de dinlemek istiyorum diyenler için... Eski bir giyim fabrikası olan mekanda Lady D kokteyli tadın. İçeride müzikten anlayan bir iki insanla da sohbet etmeden dönmeyin.
Watergate: Berghain’a giremeyen kitle burada. Kesin içerdesiniz... Kanala karşı bir dans pisti var. Gitmeden önce hangi DJ çalıyor bir bakın, sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Haberin Devamı