Gazete Vatan Logo
Magazin Bandırma Füze Kulübü hikayesi gerçek mi? Bandırma Füze Kulübü NASA’ya gitti mi, Bandırma Füze Kulübü filmi nerede çekildi?

Bandırma Füze Kulübü hikayesi gerçek mi? Bandırma Füze Kulübü NASA’ya gitti mi, Bandırma Füze Kulübü filmi nerede çekildi?

Bandırma Füze Kulübü nerede çekildi, Bandırma Füze Kulübü hikayesi gerçek mi? Bandırma Füze Kulübü filmi beyaz perdenin ardından televizyon izleyicisiyle buluşuyor. Filmi ilk kez izleyenler, Bandırma Füze Kulübü 'nün çekim yerlerini ve hikayesinin gerçek olup olmadığını araştırıyor. Peki, Bandırma Füze Kulübü NASA’ya gitti mi, oyuncuları kimler?

Bandırma Füze Kulübü hikayesi gerçek mi? Bandırma Füze Kulübü NASA’ya gitti mi, Bandırma Füze Kulübü filmi nerede çekildi?

Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği 60 yılı aşkın bir süre önce uzayla ilgili merakın tavan yaptığı bir dönemde, bir grup liseli gencin Bandırma Füze Kulübü'nü kurup uzaya roket gönderme hayalini gerçekleştirmelerini konu edinen filmin başrollerini Alina Boz, Deniz Can Aktaş ve Erkan Kolçak Köstendil paylaşıyor. Senaryosunu Mert Dikmen, Ayberk Olgay ve Mustafa Uslu'nun birlikte kaleme aldığı dram türündeki filmin müzikleri Yıldıray Gürgen imzası taşıyor. Peki, Bandırma Füze Kulübü hikayesi gerçek mi? Bandırma Füze Kulübü NASA’ya gitti mi, Bandırma Füze Kulübü filmi nerede çekildi?

BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ NEREDE ÇEKİLDİ?

Filmin çekimlerinin bir kısmını Mudanya'da, bir kısmını Bandırma'da, büyük bir bölümü ise Beykoz Kundura Fabrikası'nda gerçekleştirildi.

BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ FİLMİ GERÇEK Mİ, UYARLAMA MI?

Bandırma Füze Kulübü; "Otur oturduğun yerde!" diyenlere inat, hayalleri çalınsa da pes etmeyen, kısıtlı imkanlara ve karşılaştıkları tüm engellere rağmen, ülkelerinden uzakta, dünyanın bir ucu NASA’da hayallerine ulaşıp gökyüzüne füze göndermeyi başaran Bandırmalı lise öğrencilerinin gerçek hikâyesini konu almaktadır.

Haberin Devamı

BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ OYUNCULARI VE KARAKTERLER

Alina Boz - Leyla
Deniz Can Aktaş - Umut
Erkan Kolçak Köstendil - Necati
Görkem Sevindik - Öğretmen Kemal
Aslı Bekiroğlu - Zehra
Öykü Gürman - Öğretmen Nurgül
Bülent Alkış - Mehmet
Mustafa Konak - Çocuk Umut
Atay Yıldız - Hasan
Tolga Canbeyli - Mustafa
Altan Erkekli - Belediye Başkanı Hüsnü Şendil
Ahmet Saraçoğlu - Yarbay Halit Eşref
Gökhan Yıkılkan - Deli Yusuf
Bahtiyar Engin - Okul Müdürü Mahmut Demir
Nizam Namidar - Tahsin
Kayra Orta - Çocuk Leyla

BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ NASA’YA GİTTİ Mİ?

Bugün Bandırma Füze Kulübü, Bandırma Havacılık ve Uzay Araştırma Derneği olarak faaliyetlerine devam ediyor. 1962-63'e kadar süren füze denemeleri, basın aracılığıyla NASA tarafından öğrenilmiş, kulüp ile NASA arasında irtibat kurulmuş ve hoş bir vaka bırakılmıştır.