Gazete Vatan Logo
Magazin Baha Boduroğlu kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte Baha Boduroğlu şarkıları…

Baha Boduroğlu kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte Baha Boduroğlu şarkıları…

Baha Boduroğlu vefat etti. Bodruoğlu’nun vefatıyla birlikte kariyeri ve hayatı merak edilmeye başlandı. Baha Boduroğlu, Güzin Sokullu ile yolunun kesişmesinin ardından müziğe yöneldi. Gençlik Başımda Duman şarkısı bugün hala dinlenmeye devam ediyor. Peki, Baha Boduroğlu kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte Baha Boduroğlu şarkıları

Baha Boduroğlu kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte Baha Boduroğlu şarkıları…

Gençlik Başımda Duman' isimli albümüyle kalpleri fetheden ünlü şarkıcı ve besteci Baha Boduroğlu (76), Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Baha Boduroğlu kimdir, kaç yaşın, nereli?

Baha Boduroğlu 3 Şubat 1947 tarihinde dünyaya geldi. Gençlik yıllarında Kent Oyuncuları ve Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Tiyatrolarında çalışmaya başladı.

Güzin Sokullu ile burada tanıştı. İkili daha sonra Selmi Andak'ın tavsiyesi üzerine kendilerine tamamen müziğe adarlar. İkili ilk 45'liklerini 1971 yılında çıkartırlar. Boduroğlu, Aysel Gürel tanıştıktan sonra beraber şarkılar yapmaya başladılar.

Gençlik Başımda Duman albümü o yılın en satan yapımlarından oldu. Ancak Güzin ile Baha ilerleyen yıllarda yollarını ayırdı.

2001 yılında Hurşid Yenigün, Esmeray, Atilla Atasoy, İskender Doğan, Ercan Turgut, Banu Kırbağ, Nur Yoldaş, Melike Demirağ, Semiha Yankı, Osman İşmen, ve Selçuk Alagöz ile beraber Eski Dostlar adlı bir müzik grubu kurdular.