Gazete Vatan Logo
Magazin Acı tesadüf!

Acı tesadüf!

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı George Michael, 53 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Bir yılbaşı gününde hayatını kaybeden Michael’ın hayranları, sosyal medyada ünlü şarkıcının ‘Last Christmas’ (Geçen Noel) parçasını paylaşarak, bu acı tesadüfe dikkat çekti

Acı tesadüf!

Efsane müzisyenler arasında yer alan George Michael’ın Oxfordshire’daki evinde ölü bulunması tüm dünyada şok etkisi yarattı. 53 yaşındaki şarkıcının menajeri Michael Lippman, şüpheli bir durumun olmadığını, ölüm nedeninin ‘kalp yetmezliği’ olduğunu açıkladı. Saat kaçta öldüğü bilinmeyen şarkıcının evine polisler yerel saatle 13.42’de ulaştı ancak yapılacak bir şey kalmamıştı.

25 Haziran 1963’te Londra’da doğan İngiliz şarkıcı ve söz yazarı George Michael’ın asıl adı Georgios Kyriacos Panayiotou’ydu. Babası 1950’li yıllarda İngiltere’ye göç eden Güney Kıbrıslı Rum bir lokantacı, annesi ise İngiliz bir dansçı olan Michael, 1980’li yıllarda Wham! grubuyla ün kazanmış, ardından da solo kariyerine başlamış ve pop müzik tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı sanatçılarından biri olmuştu.

Son 10 yıldır uyuşturucu sorunları olduğu bilinen ünlü şarkıcının, 2006 ve 2010 yıllarında uyuşturucu aldıktan sonra araç kullandığı için ehliyetine el konulmuştu. 2010 yılında kaza yaptıktan sonra uyuşturucu aldığı ortaya çıkınca 8 hafta cezaevinde yatmıştı. 2011 yılında ise zatürre olmuş, Viyana’daki bir hastanede tedavi görmüş ve ölümden döndüğünü açıklamıştı.

Haberin Devamı

Yıllarca cinsel tercihi hakkında açıklama yapmayı reddeden Michael, 1998 yılında ABD’de sonradan polis olduğu ortaya çıkan bir erkeğe bir parkın tuvaletinde cinsel ilişki teklifinde bulunması sonrası gözaltına alınmıştı. Olaydan sonra eşcinsel olduğunu söylemişti.

Rekorların adamı

Michael, sanat kariyeri boyunca sayısız rekor ve başarıya imza atmış, başta Grammy ve BRIT olmak üzere birçok ödül almış, 100 milyonu aşkın satış başarısı elde etmişti. Michael, kariyeri boyunca ‘Last Christmas’, ‘Faith’, ‘Freedom’, ‘Jesus to a Child’, ‘Father Figure’, ‘Kissing a Fool’ ve dünya çapında yedi milyon satan ‘Careless Whisper’ gibi birçok önemli ve ünlü şarkıları yazmış, bestelemiş ve yorumlamıştı. Albümlerinden ikisi ‘Ölmeden Önce Dinlenmesi Gereken 1001 Albüm’ isimli kitapta yer almıştı. Michael’in tüm orijinal albüm çalışmaları İngiltere’de bir numaraya kadar yükselmişti.

Haberin Devamı

George Michael; Justin Timberlake, Roxette, Rick Astley, Enrique Iglesias, Ricky Martin, Ronan Keating, Spice Girls ve Robbie Williams gibi ünlü şarkıcılara da ilham kaynağı olmuştu. Madonna ve Michael Jackson ile birlikte MTV’nin kurulması ve video kliplerin 80’lerde gelişmesinde en büyük rolü olan üç şarkıcıdan biriydi. Video kliplerindeki başarısı ona Video Vanguard ödülü kazandırmıştı. Bunun dışında siyasi görüşleri, yardım çalışmaları ile de dikkat çekiyordu.