Gazete Vatan Logo
Magazin 2018'de Bartın'daki maden ocağını ziyaret etmişti: Haluk Levent'ten duygulandıran paylaşım

2018'de Bartın'daki maden ocağını ziyaret etmişti: Haluk Levent'ten duygulandıran paylaşım

Kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği ile yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Haluk Levent'in, dün akşam patlamanın meydana geldiği ve çok sayıda can kaybı haberinin geldiği Bartın'daki madeni dört yıl önce ziyaret ettiği ortaya çıktı. Sosyal medyada 2018'de maden işçileriyle çektirdiği fotoğrafı paylaşan sanatçı, yaşadığı büyük üzüntüyü ile getirdi.

2018'de Bartın'daki maden ocağını ziyaret etmişti: Haluk Levent'ten duygulandıran paylaşım

Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK Genel Müdürlüğü'ne ait maden ocağında dün akşam saat 18.15'te yer altında işçilerin çalıştığı sırada yaşanan patlamada çok sayıda işçi hayatını kaybetti. 

Patlamanın ardından kurucusu ve başkanı olduğu Ahbap Derneği'ni hemen olay yerine gönderen Haluk Levent, sosyal medya hesabından duygulandıran bir paylaşımda bulundu.

"BELKİ DE İŞÇİLERDEN BAZILARI HAYATTA DEĞİL"

2018 yılında Bartın'daki madeni ziyaret eden ünlü sanatçı, Twitter hesabından işçilerle olan bir fotoğrafını yayınlayarak, yürek yakan şu mesajı yazdı:

7 Temmuz 2018'de ziyaret ettiğim Bartın'daki maden işçileri. İçlerinden bazılarının artık hayatta olmadığını düşünmek bile üzücü. 'Umarım bu dostlardan biri değildir' diyemezsin ki, fark eder mi ki? Kim bilir kaç çocuk kaldı ortada.

AHBAP ÜYELERİNİ BÖLGEYE GÖNDERDİ

Çevre illerde Ahbap Derneği'ne bağlı olan üyelerini Bartın'a gönderen Haluk Levent, "Ahbaplar maden ocağı önünde çaresizce bekleyen ailelerin yanındalar. AFAD'ın çadır kurumuna yardımcı oluyorlar. Onlar da endişeli bekleyişteler. Bizler Ahbap'lardan haber aldıkça sizlere ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı