Gazete Vatan Logo

Mersin'in neyi meşhur? Mersin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri!

Akdeniz bölgesinde bulunan Mersin oldukça gelişmiş illerden birisidir. Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken Mersin, çok fazla turist çeken illerimizden. Mersin’i gezmek ve enfes yiyeceklerinden tatmak isteyen pek çok kişi de Mersin ve yöresine ait özel yer ve yemeklerini merak ediyor. Peki, Mersin'in neyi meşhur? İşte Mersin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Mersin'in neyi meşhur? Mersin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri!

Ülkemizin her şehrinin ayrı bir güzelliği bulunmaktadır. Bu güzelliklerden dolayı vakti olan herkesin mutlaka birçok şehri gezmesi gerekmektedir. Şehirlerde en çok merak edilen ise oraya ait olan meşhur yiyeceklerdir. Bunun yanında şehrin gezilecek ve görülecek yerleride ayrı bir merak konusu olmaktadır.

MERSİN'İN NEYİ MEŞHUR?

Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde bulunan Mersin oldukça gelişmiş illerden birisidir. Sahip olduğu güzellikler ise herkesin dilindedir. Özellikle Mersin'in ilçeleri oldukça meşhurdur. Çünkü Mersin'e ait olan ilçelerde birçok özel şey bulmak mümkündür. Bunun yanında şehrin turistik bir yer olması da ilgi görmesine neden olmaktadır.

MERSİN'İN EN MEŞHUR YİYECEKLERİ VE YERLERİ

Mersin'e ait olan yiyecekler arasında birçok seçenek bulunmaktadır. Ancak bunların bazılarının ünü oldukça geniş bir alana yayılmıştır. Bu yiyecekler başka şehirlerde yapılsa bile Mersin'deki gibi lezzetli olmamaktadır.

EN MEŞHUR YİYECEKLER

- Tantuni: Tavuk, biftek ve et gibi türleri bulunan tantuni Mersin'e ait olan muhteşem bir lezzettir.

Haberin Devamı

- Fındık Lahmacun: Lahmacunun en küçük halini Mersin'e bulabilirsiniz. Taş fırınlarda pişen fındık lahmacun bayıla bayıla yenen bir lezzettir.

- Humus: Nohudun haşlanıp ezilmesi ile yapılan humus birçok şehirde meze olarak servis edilirken Mersin'e yemek olarak bilinmektedir.

- Sıkma: Sıcak sıcak açılan hamurların içerisine koyulan peynir, patates, kaşar ve bunlara benzer ürünler ile sıkma ortaya çıkmaktadır. En çok peynirli sıkma sevilirken diğer çeşitlerde çok ilgi görmektedir.

- Cezerye: Mersin'e giden kişiler geri dönüşte hediye olarak mutlaka cezerye almaktadırlar. Havuç ve Hindistan cevizi başta olmak üzere çeşitli ürünler ile cezerye ortaya çıkmaktadır.

MERSİN’İN EN MEŞHUR YERLERİ

- Mersin Merkez ve Sahil: Mersin merkeze giden kişiler harika bir manzara ile karşılaşmaktadırlar. Çünkü merkezin hemen yanında harika bir deniz bulunmaktadır. Muhteşem uzunluğu ile dikkat çeken sahil yolunun oldukça meşhur olduğu bilinmektedir. Şehre gezmeye giden kişiler bu sahil yolunda denize karşı harika bir zaman geçirmektedirler.

Haberin Devamı

- Cennet – Cehennem: Mersin'in en meşhur yerlerinden birisi Cennet - Cehennem olarak bilinmektedir. Silifke'de bulunan Narlıkuyu taraflarındaki bu yapı muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Cehennem kısmı inilmesi zor olan bir yerdir ve yapılan cam tabandan görülmektedir. Cehennem kısmı ise yerin oldukça altında bulunan harika bir yerdir. Burayı ziyaret edenler hayran kalmaktadırlar.

- Kız Kalesi: Denizleri ile meşhur olan Mersin'de Kız Kalesi oldukça popüler bir yerdir. Erdemli tarafında bulunan bu yerin yerli ve yabancı turistler için önemi büyüktür. Birçok otel ve pansiyonun bulunduğu Kız Kalesi müthiş bir görünüme sahiptir.

- Tarsus Şelalesi: Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi olan Tarsus Mersin'e bağlı bir yerdir. Tarsus'a gidenler harika bir şelale ile karşılaşmaktadırlar. Bu şelale Mersin'in en meşhur yerleri arasında yer almaktadır.

- Ashab-ı Kehf Mağarası: Dini açıdan oldukça önemli bir yer olan Ashab-ı Kehf Mağarası Tarsus merkeze yaklaşık olarak 10 km mesafede bulunmaktadır. Yedi Uyurlar Mağarası olarak da bilinen Ashab-ı Kehf'i her yıl binlerce kişi ziyaret etmektedir.

Haberin Devamı