Gazete Vatan Logo

Bir dönem ve aşk romanı: Cemre Düştü

Polisiye öykü ve romanlarıyla tanıdığımız gazeteci kökenli yazar Önay Yılmaz, bu kez bir dönem ve aşk romanına imzasını attı.

Bir dönem ve aşk romanı: Cemre Düştü

Yılmaz, yaşanmış hikayelerden yola çıkarak kurguladığı “Cemre Düştü” adlı romanında, 1970’li yıllarda üniversite öğrencisi Cemre’ye olan aşkı yüzünden, solculuktan nefret ettiği halde ailesini karşısına alıp bir devrimciye dönüşen züppe öğrenci Bülent’in dramatik hikayesini anlatıyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında “Öğleden Sonra Cinayetleri”, ardından Mart ayında “Matematik Cinayetleri” adlı iki polisiye kitaba imza atan Yılmaz, “Bu kez neden bir aşk ve dönem romanı yazdınız?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“O döneme tanık olmuş biri olarak böyle bir kitabı yazma gereğini hissettim. Yıllardır aklımdaydı ama bir türlü fırsat bulamamıştım. 80 öncesi ve sonrası çok büyük acılar, dramlar yaşandı. Aileler bölündü, kardeş kardeşe düşürüldü. Devrim hayalinin önü darbelerle kesildi. Ben de o dönemde öğrenciydim. Ve birçok olaya, drama tanık oldum. Kitaptaki olaylar kurgu ama yaşanmışlıklardan yola çıkarak oluştu. Tabii bu arada polisiyeler de devam edecek. Önümüzdeki aylarda Bodrum’da Mandalina Cinayetleri adlı polisiye roman yayımlanacak.”

Haberin Devamı