Gazete Vatan Logo

70. yaş kutlaması: 'Hayallerimiz Baki'

2014'te 70’inci yaşına girenn Borusan, yönetim merkezi olan Perili Köşk’te özel bir çalışmaya imza attı

Türkiye'de kültür ve sanata verdiği destekle bilinen Borusan, 70. yılı anısına, İstanbul Rumelihisarı’nda bulunan yönetim merkezi Perili Köşk’ün dış cephesinde özel bir video eseri sergilemeye başladı. Çağdaş sanatçı Thierry Dreyfus tarafından, Borusan’ın 70. yılına özel olarak üretilen video-ışık çalışması ‘Our Dreams Remain Our Dreams’ (Hayallerimiz Baki) adını taşıyor.

Grubun 70’inci yıl etkinlikleri çerçevesinde, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na dahil edilen eser, Perili Köşk’ün ön cephesinde büyülü bir video/ışık gösterisine dönüşüyor.

Tarihi binanın balkon altlarına yerleştirilen özel ekranlarda gökyüzü, bulut, su, güneş, ağaç ve kumdaki ayak izleri gibi farklı duygular uyandıran görüntüler ziyaretçilerle buluşuyor. Bu video çalışmayı “hayallerin ve anıların hayat bulması” olarak tanımlayan sanatçı, Borusan’ın vizyoner ve yenilikçi karakterinden esinlenerek izleyenlerin hayal kurabileceği ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecekleri, şehrin kargaşasından uzakta özel bir alan yaratıyor.

Fransız sanatçının video çalışması Borusan Contemporary Perili Köşk’te günbatımından sonra izlenebilir.

Haberin Devamı