Zeytinyağı fiyatları ile ilgili kritik uyarı! Tüketiciler ucuz zeytinyağına dikkat etmeli
Zeytinyağı fiyatları ile ilgili kritik uyarı! Tüketiciler ucuz zeytinyağına dikkat etmeli  Zeytinyağ fiyatları rekor kırıyor,Yok yılı olması sebebiyle fiyatı yükselen zeytinyağında üreticilerden uyarı geldi. Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, “Tariş’in alım fiyatını işaret ederek 290 liranın altında zeytinyağı görürsek o yağdan şüphelenin. Çok fiyat farkı varsa dolandırılıyorsunuzdur” derken, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat da “Fiyat konusunda gerçekçi olmayan söylemler var. Şu an ticaret 220 lira seviyesinde gerçekleşiyor. Fiyatların hızla artacağı haberleri gerçekleri yansıtmıyor. Zaten talep düşük” ifadelerini kullandı.
22.11.2023 Ekonomi
Zeytinyağı fiyatları ile ilgili kritik uyarı! Ucuz zeytinyağına dikkat...
Zeytinyağı fiyatları ile ilgili kritik uyarı! Ucuz zeytinyağına dikkat... Zeytinyağ fiyatları rekor kırıyor. Hal böyleyken e-ticaret platformlarında 5 litresi 300-400 liraya satılan zeytinyağları şüphe uyandırıyor. Yağlar farklı ‘birlik’ ve ‘vakıf’ isimleri ile satılıyor. Ege’deki ticaret borsaları bu satıcıların dolandırıcı olduğunu, en ucuz zeytinyağının 160-180 lira olması gerektiğini söylüyor. Yağları satan birlik yetkilileri ise “Biz yağımıza güveniyoruz. Yağın asidiyle oynayıp maliyeti düşürüyoruz. Biz ucuz değiliz diğerleri pahalı” diyor.
20.09.2023 Ekonomi
Zeytinyağı ile ilgili flaş karar! Artık yasak
Zeytinyağı ile ilgili flaş karar! Artık yasak Zeytinyağı ile ilgili harekete geçildi. Ve yasaklandı. Üreticiler bu yasaktan şikayetçi olurken kararın koronavirüs salgını nedeniyle alındığı belirtiliyor. Zeytinyağı fiyatlarında indirim olması da gündemde. Zeytinyağının dökme ihracatı yasaklandı. Yurt dışındaki yerinin sarsılmasından endişe eden ihracatçı ve maliyet altı satış korkusu yaşayan üretici tepkili. Kararın gerekçesi ise pandemi belirsizliği ve iç piyasada artan yağ talebi. Sektör temsilcileri fiyatlarda düşüş için KDV’nin indirilmesi çağrısı yapıyor.
24.03.2021 Ekonomi
Fiyatlar belli oldu! Zeytinyağının kilosu...
Fiyatlar belli oldu! Zeytinyağının kilosu... Merakla beklenen zeytinyağı alım fiyatları açıklandı. TARİŞ tarafından yapılan açıklamada kilogram başına 26 lira ödeneceği duyuruldu.
28.10.2020 Ekonomi